counter

 • Dimitri heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Ronde van Midden Nederland (UCI 2.2).

  IMG_9379.JPGZaterdag werd hij met zijn Team 3M 12de (25 ploegen) in de ploegentijdrit. Op zondag reed Dimitri, na een wedstrijd van 200km met het peloton over de finish. De massaspurt werd gewonnen door de Italiaan Alberto Cecchin (Roth Skoda) De eindzege van deze tweedaagse was voor Olivier Pardini, hij won op zaterdag met zijn team Willems Verandas de ploegentijdrit, zondag werd hij 10de in de rit in lijn. Dimitri werd in de eindstand 55ste, op 34" van de winnaar.

 • Dimitri was op de afspraak in de Druivenkoers !

  De 55ste Druivenkoers - de eerste van Dimitri - kende een spannende en mooie finale met alweer een winnaar van Team Wanty-Gobert. Geen vijfde maal Bjorn Leukemans op het hoogste schavotje in Overijse maar wel de eerste voor Jérôme Baugnies. hij haalde het voor teamgenoot Marco Marcato en Sean De Bie. Dimitri die op een zucht na de goede vlucht miste, en dat kwam niet alleen door de vermoeide benen, eindigde in de achtervolgende groep van 12 renners op de 26ste plaats.   

  Lees meer...

 • Dimitri start in 55ste Druivenkoers !

 • Dimitri maakt goede beurt in Zottegem.

  Kenny Dehaes heeft de GP Stad Zottegem gewonnen, hij was de beste na 190 snelle kilometers in en rond Zottegem.

  Lees meer...

 • Drieluik, GP Stad Zottegem, GP Jef Scherens en Druivenkoers op programma !

  De komende 2 weken zal Dimitri deelnemen aan de volgende drie koersen. Eerst en vooral is er de GP Stad Zottegem op dinsdag 18 augustus op zondag 23 augustus volgt dan de GP Jef Scherens in Leuven en op woensdag 26 augustus koerst Dimitri voor het eerst mee in de Druivenkoers te Overijse. Mooi programma voor de komende weken.  

   Affiche_2015_small Zottegem.jpg  Affiche_GP_Scherens_def_CMYK_definitief-kopie.jpg  Druivenkoers.gif

   

   

 • Ook Huldenberg bezorgt Dimitri geen tweede zege.

  Wederom een tweede plaats in eigen streek voor Dimitri. Het was nipt maar Niels Vandyck hield nog net genoeg over voor de overwinning. Sieben De Valckeneer werd net als vorig jaar derde, de eindwinnaar van de Driedaagse van de Druivenstreek, Kevin De Jonghe, werd in Huldenberg vierde.   

  Lees meer...

 • Dimitri in Halfoogst Kermis te Huldenberg !

  Dimitri start op vrijdag 14/08 te Huldenberg. Deze wedstrijd is de derde en laatste van de Driedaagse van de Druivenstreek, de vorige twee wedstrijden - Tombeek 1/08 en Overijse 8/08 - werden gewonnen door Kevin De Jonghe. In Huldenberg starten de renners om 18h00 voor 104 km verdeeld over 12 ronden met daarin telkens de beklimmingen van Koxberg en Keyhof.  

 • Geweldige slotrit van Dimitri !

  Jens Adams is de verdiende winnaar van de Ronde van Namen ! 

  IMG_1823.JPGDimitri ging aanvallen in de slotrit, dat stond als een paal boven water. Met nog 80 km te gaan en na twee eerder mislukte pogingen was hij vertrokken. Eerst met vier, later met zes renners, probeerde Dimitri zoveel mogelijk voorsprong bij elkaar te fietsen. Op een gegeven ogenblik zagen we dan het volgende verschijnen, virtuele leider, Dimitri Peyskens, die op dat moment 1'30" voorsprong had. Maar de reactie bleef niet uit en die kwam verrassend genoeg niet enkel van Vastgoedservice-Golden Palace, het team van leider Jens Adams. Toch bleef Dimitri doorgaan samen met 4 andere kompanen. De voorsprong bleef schommelen maar bedroeg nooit meer dan 1', alles onder controle dus voor de leider. Op de top van de voorlaatste beklimming was het over voor de koplopers. Met nog 10km te gaan probeerde Dimitri te herstellen van zijn inspanningen om toch nog met de eersten op de Citadel te geraken. Zijn 9de plaats in de algemene rangschikking wou hij zomaar niet prijsgeven. En inderdaad, Dimitri bleef aanklampen tot op de Esplanade waar Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) de overwinning pakte voor Jens Adams en Niels Vandyck. 

  Met een 9de plaats in de eindstand, de 4de plaats in de bergstand en de eerste plaats in de ploegenrangschikking was Dimitri al bij al nog tevreden. Bovendien kwam er ook nog goed nieuws vanuit Antwerpen, waar de laatste manche van de topcompetitie (Antwerpse Havenpijl) werd verreden. Dimitri heeft er zonder te hebben meegereden zijn 4de plaats in de eindstand van de Lotto-Topcompetitie behouden.

 • Geen toptijd voor Dimitri in Tijdrit te Gesves.

  Jammer, jammer, jammer, Dimitri heeft alles gegeven maar moest vaststellen dat dit niet voldoende was. De kaarten werden in de individuele tijdrit herschud maar niet in het voordeel van Dimitri. Het was opnieuw Jens Adams die het snelst reed op de hellende wegen rond Gesves. Hij verstevigt daarmee ook zijn leidersplaats en neemt een serieuze optie op de eindzege. Voor Dimitri blijft nog de laatste rit naar de Citadel in Namen over. Hij beloofde om zich nog zwaar te verzetten tegen zijn mindere chrono.   

 • Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace) grijpt de macht in Walcourt.

  Dimitri werd 13de in chaotische aankomst te Walcourt.

  Het feit van de dag was de massale valpartij na 24km koers met een neutralisatie van bijna één uur. De renners zaten pas een halfuurtje op de fiets toen de hel losbrak. Plots gingen midden in het peloton enkele renners tegen de grond met een massale valpartij als gevolg. Ambulances en zelfs brandweerwagens kwamen ter plaatse om de slachtoffers te verzorgen. Bijna één uur na de neutralisatie kwam de koers weer op gang, er moesten dan nog 120 km worden afgelegd.

  Met nog minder dan 30 km te gaan werden de laatste twee vluchters van een lange ontsnapping weer ingerekend. Het slotoffensief kwam van Jens Adams en twee medevluchters, Jimmy Janssens en Niels Tooth. Maar de voorsprong was miniem. Dimitri vond de aanloop naar de finish maar niets en vreesde voor nieuwe valpartijen. Niels Tooth miste vooraan zijn laatste bocht en zag het peloton naderen ook Janssens kon het peloton niet meer afhouden. Enkel Jens Adams bleef overeind en won met één seconde voorsprong. Dimitri kon in de steil oplopende strook naar de finish nog heelwat renners remonteren en werd 13de. Jens Adams, die op gelijke hoogte was gekomen van Declercq, Janssens en Bosmans werd op basis van betere rituitslagen de nieuwe leider. Dimitri bleef op de 5de plaats staan op één seconde van de gele truidrager. De individuele tijdrit op zaterdag zou beslissend worden.

     

 • Dimitri deed opnieuw mee voor winst in Bièvre.

  Remy Mertz (Color Code-Aquality Protect) heeft de 2de rit met aankomst in Bièvre gewonnen. Dimitri die deel uitmaakte van de kopgroep van 14 renners werd 11de. Geletruidrager, Stephen Bassett zat niet mee in de kopgroep en daardoor wordt Benjamin Declercq de nieuwe leider. Dimitri stijgt in de algemene rangschikking van de 7de naar 5de plaats. Het verschil tussen de top-vijf bedraagt slechts 1". De 3de rit gaat van Florennes naar Walcourt over 157 km.

  uitslag: bron alarrivee   

  IMG_1397.JPG

 • Dimitri (7de pl) meteen in de spits !

  Stephen Bassett (USA) is de eerste leider van de Ronde van Namen na winst in de openingsrit. De Amerikaan bleef in de straten van Philippeville net Tom Bosmans (VL Technics-Experza Abutriek) en Jimmy Janssens (Team 3M) voor. Dimitri die ook deel uitmaakte van de kopgroep van tien renners werd 7de. Het peloton kwam een half minuutje na de koplopers over de finish.  

  Lees meer...

 • Ronde van Namen één jaar geleden, toen begon het zo !

  Dimitri zal er ook dit jaar weer bij zijn in de Ronde van Namen. Hopelijk kan hij zijn schitterende week van vorig jaar nog eens herhalen. Toen behaalde Dimitri de overwinning in de openingsrit te Doische, één dag gele leiderstrui, één dag groene puntentrui en werd hij 3de in het eindklassement. De eindzege was voor Sander Cordeel !

   

 • Dimitri opnieuw tweede in eigen streek !

  Kevin De Jonghe (Cibel CT) wint in ware tijdritstijl in Tombeek.

  IMG_0963.JPGNa een aanval van honderd kilometer kwam Kevin De Jonghe solo en met meer dan één minuut voorsprong op Dimitri over de eindstreep. Nogmaals een tweede plaats voor Dimitri in Tombeek, net zoals twee jaar geleden. Vorig jaar in Huldenberg werd Dimitri eveneens tweede en ook in Maleizen, eerder dit seizoen werd Dimitri tweede na de Waal Robin Stenuit.  

  Lees meer...

 • Dimitri is 11de geworden op het BK voor Elite renners zonder contract.

  Joeri Stallaert (Cibel CT) spurt het snelst op Plate Taille !

  De snelle jongens trokken het laken naar zich toe aan het slot van het Belgisch Kampioenschap. Dimitri deed ook mee maar tegen dit spurtersgeweld kon hij zeker niet op. Toch werd hij knap 11de in een wedstrijd die eigenlijk 30km te kort was. Over de moeilijkheidsgraad van dit parcours waren de meningen trouwens ook verdeeld.

  Lees meer...