counter

 • Turbo van Dimitri sloeg meteen aan !

  Dimitri opnieuw geklopt in spurt met drie voor de zege !

  Het was meteen koekenbak, amper waren de 98 renners vertrokken in het zonnige maar winderige Sint-Lievens-Houtem toen het peloton scheurde langs alle kanten. Het zou dit jaar zeker geen pelotonspurt worden op het marktplein. Dimitri zijn turbo sloeg meteen aan en hij legde er stevig de pees op. Resultaat, peloton van 50 renners volgde na één ronde (8,7 km) al op ruime afstand. Vooraan reden 30 renners, met daarbij niet alle toppers, zij moesten ronden lang achtervolgen om toch nog aan te sluiten, dat gebeurde ook iets over halfkoers. Het peloton verdween toen al uit de wedstrijd.

  Dimitri zag dat de groep te groot werd en gooide nog maar eens een bommetje en weer scheurde de kopgroep in stukken. Nog meer renners moesten vooraan de rol lossen. Op anderhalve ronde van de finish trok Dimitri met twee kompanen ten aanval. De snelle mannen, met voorop Belgisch Kampioen Joeri Stallaert wou Dimitri absoluut kwijt. De slotronde ging in en de voorsprong van de drie leiders bedroeg slechts een handvol seconden. Volle gas open en niet meer omkijken, dacht Dimitri. Maar toen de finish dichterbij kwam begonnen zijn medevluchters te aarzelen. Er werd ook gesproken, maar Dimitri wou er vol voor gaan. Veel tijd om te aarzelen hadden de drie echter niet want de voorsprong bleef miniem. Dimitri die niet meer werd afgelost in de laatste drie kilometers trok door tot in de rechte lijn en zag daar Kevin Neirynck winnen voor Gianni Marchand. Joeri Stallaert werd enkele seconden later vierde.

  IMG_5043.JPGEven was er teleurstelling bij Dimitri maar meteen richtte hij de focus op Berlare (woe 30/09). De benen zijn goed en de goesting is er nog altijd. Dus koersen maar. Ongelooflijk eigenlijk, wetende dat Dimitri er al bij was in Kuurne-Brussel-Kuurne(maart) en tussenin geen enkele rustpauze nam in het seizoen.

  Wij hebben ons in ieder geval enorm geamuseerd bij het zien van zoveel aanvalslust. De waardering na de koers kwam dan ook uit alle richtingen, zowel toeschouwers als renners kwamen Dimitri feliciteren met zijn wedstrijd en dat deed meer dan deugd.  

  Uitslag : bron wbv  

 • Dinsdag 29 september Sint-Lievens-Houtem, woensdag 30 september Berlare !

  Het zijn drukke dagen voor Dimitri dinsdag koerst hij te Sint-Lievens-Houten en woensdag start Dimitri in Berlare.

  29/09/15  Sint-Lievens-Houtem

  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23 - Open omloop

  113 km - 690 EUR. - I: Café De Gouden Leeuw, Marktplein 56, 9520 Sint-Lievens-Houtem - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sportcentrum De Fabriek, Fabrieksstraat 19, 9520 Sint-Lievens-Houtem - Contact: Luc Matthys, Hoge Hellesemweg 18, 9520 Bavegem (Tel.: 0496522064) (info@wscbavegem.be) - Med. Controle:: Sportcentrum De Fabriek, Fabrieksstraat 19, 9520 Sint-Lievens-Houtem - Website: www.wscbavegem.be

  30/09/2015
  MEMORIAL FRED DE BRUYNE BERLARE (O)

   Elites m.c./z.c./U23

  162,4 km - 5020 EUR. - I: Kasteel Berlare, Dorp, 9290 Berlare - U: 12:00/13:45/14:00 - K: Sporthal Berlare, Dorp 37 D, 9290 Berlare - Contact: Alain Cannuyer, Schuitje 11, Berlare (Tel.: 0475336874) (info@berlaresportief.be) - Extra info: 14 x 11,6 km / Aanvragen wildcards: info@berlaresportief.be - Website: www.berlaresportief.be - Med.Contr.: Gemeentehuis Berlare, Dorp 20, 9290 Berlare

   

 • Aanvallers werden beloond in Gooikse Pijl !

  Dimitri (6de plaats) was in Gooik enkel in de spurt te kloppen ! 

  IMG_4757.JPGNa een monsterontsnapping van 170 km trok Dimitri de spurt op gang van de kopgroep van 7 renners. Tot op honderd meter van de finish was hij in winnende positie maar dan kwamen Oliver Naesen & co opzetten en viel hij terug naar de 6de plaats "Ik wou zo de snelle mannen in de kopgroep proberen te verrassen" zei hij na de aankomst, gegokt en verloren of toch niet helemaal want ook die 6de plaats mocht er best wel wezen.     

  Lees meer...

 • Dimitri toont nogmaals prima najaarsvorm in Lichtervelde.

  Jens Debusschere (Lotto-Soudal) opnieuw aan het feest in 71ste Omloop van het Houtland.

  PHOTONEWS_10548197-007.jpgNa 199 winderige kilometers bleek Jens Debusschere opnieuw de snelste van het hele pak. Amper enkele dagen na zijn diskwalificatie in Koolskamp en winst in Namen (GP de Wallonie), trok de Westvlaming opnieuw aan het langste eind. Dimitri liet in Lichtervelde nogmaals zijn goede vormpeil zien en kwam met het fel uitgedund peloton van nog slechts 70 renners (150 deelnemers) als 32ste over de eindstreep. Alleen jammer dat Dimitri die snelle eindjump niet in de benen heeft want veel te vaak eindigen dit soort wedstrijden in een massaspurt. zijn palmares zou er met een stevige eindjump alvast helemaal anders hebben uitgezien. De 198 km in Lichtervelde werden in 4h22 afgehaspeld, het ging daar dus heel hard ! 

  Uitslag : procyclingstats

 • Dimitri op een zucht van de zege in Londerzeel !

  Met een vierde plaats en net geen podium kreeg Dimitri iets te weinig voor zijn prima wedstrijd in Londerzeel. Thuisrijder Dries De Bondt (Willems Verandas) was dan weer duidelijk de sterkste in de spurt en hield makkelijk zijn vier medevluchters achter zich. De vijf koplopers reden op minder dan 2 ronden van de finish weg uit een kopgroep van 21 renners. Dimitri die bij iedere aanval betrokken was werd nipt geklopt door Tom Bosmans (VL Technics-Experza Abutriek) voor het podium. Dit gebeurde pas na het bekijken van de finishbeelden, die Dimitri ook mocht zien. Het verschil was klein maar wel duidelijk in het voordeel van Tom Bosmans.  

  Lees meer...

 • Dimitri valt maar geeft niet op in kletsnatte GP van Wallonië !

  Jens Debusschere (Lotto-Soudal) wacht spurt niet af en wint solo op Citadel Namen !

  Wallonie.jpgVanaf kilometer nul stonden de hemelsluizen helemaal open in Wallonië en dat zorgde voor hectische toestanden onderweg met heel veel valpartijen. Ook Dimitri ontsnapte er niet aan en ging in het tweede wedstrijduur tegen de grond. De eerste pijn kwam van de pols maar toen de wedstrijd vorderde speelde ook de rug op. In Lustin, op 35km van de aankomst toen de koers helemaal openbrak moest Dimitri de kopgroep laten rijden. Met een tiental renners bereikte hij de finish in Namen op de 45ste plaats. Het eerste deel van het peloton volgde nog eens drie minuten Later. Dimitri maakte zich achteraf toch wat zorgen om de pols die begon op te zwellen.  

  Ondertussen heeft hij ook al laten weten dat hij niet zal deelnemen aan de wedstrijd in Koolskamp op vrijdag 18 september. Zelfs met een ingetapte pols kan hij niet voldoende sturen. Ook de geblokkeerde rug moet onder handen worden genomen alvorens er weer sprake is van koersen.

  De Grand Prix de Wallonie werd gewonnen door de beresterke, ex Belgisch Kampioen (2014) Jens Debusschere, op één kilometer van de finish liet hij zijn medevluchters achter. De snelle West Vlaming wachtte dus de spurt niet af een zegevierde solo voor die andere favoriet en ex winnaar Jan Bakelants. 

  Uitslag : procyclingstats

    

 • 4de plaats voor Dimitri in Eizer-Overijse !

  IMG_3806.JPGMinder dan 24 uren na de Kustpijl in Knokke-Heist gaf Dimitri alweer het volle pond in eigen streek. Met een mooie 4de plaats mag hij best tevreden zijn want Dimitri bleef onophoudelijk aanvallen tot hij weg geraakte uit het peloton. De tegenaanval met drie renners kwam echter net te laat. Dimitri zag zijn ploegmaat Jimmy Janssens nog zegevieren in de laatste rechte lijn. Jimmy Janssens was al vroeg in de wedstrijd weggereden, eerst met Quinten Hermans en even later met Serge Dewortelaer. De voorsprong van het kopduo werd nooit meer dan 30" en leek steeds overbrugbaar maar de tegenaanval van Dimitri, Axel De Corte en Boris Van Renterghem kwam net te laat. Na drie 2de plaatsen in eigen gouw werd het in Eizer een vierde plaats. Maar alweer zagen we Dimitri koersen met het mes tussen de tanden, nooit opgeven en blijven knokken tot op het einde. Toch willen we ook nog even aanstippen dat Dimitri één dag eerder in Knokke-Heist de volle 198 km volmaakte in de Kustpijl (20ste plaats) en dit aan een wedstrijdgemiddelde van 46,6 Km/h. Dat de benen niet honderd procent gerecupereerd waren lijkt ons dan niet meer dan normaal.

  IMG_4016.JPGOok een dikke proficiat aan de organisatoren van deze 73ste Grote Prijs van Eizer met hun mooie en vernieuwde omloop. Een massaspurt zal het hier in de toekomst nooit meer worden en zo hoort het ook in de Druivenstreek.

  Uitslag; bron wbv        

 • Dimitri finisht op 20ste plaats in Kustpijl te Knokke -Heist !

  De Italiaan Marco Zanotti heeft de 46ste Kustpijl te Knokke-Heist gewonnen. Dimitri werd mooi 20ste in een koers waar het wedstrijdgemiddelde na 198 km op 46,7 km/h uitkwam. In de slotronde noteerden we nog een valpartij op enkele kilometers voor de finish. Dimitri hield zich staande en loodste zijn ploegmaats, Vereecken en Vermeulen naar voren. Slechts 80 van de 140 gestartte renners haalden de finish.

  Uitslag :  http://www.procyclingstats.com/race/De_Kustpijl_2015

 • Dimitri is 7de geworden in Erpe !

  Belgisch Kampioen bij de elite renners zonder contract Joeri Stallaert heeft de wedstrijd in Erpe solo gewonnen. Ex- prof en gewezen winnaar van Dwars door Vlaanderen, Kevin van Impe werd op ruime achterstand tweede. Dimitri eindigde op de 7de plaats. Er kwamen in Erpe slechts 33 renners aan de start waarvan er een 12 de wedstrijd helemaal afmaakten.

  uitslag : bron wbv   

 • Massaspurt met valpartij in Kernen Omloop !

  IMG_6375bw-002-e1429352901205-728x350.jpgDimitri trok zijn (snelle)ploegmaats op sleeptouw tot op 1km van de finish en liet zich dan afzakken. Achteraf bekeken een goede beslissing want de bochtige laatste kilometer werd weer ontsierd door een valpartij. Drie haakse bochten op 500 meter van de aankomst is vragen om problemen. In de laatste bocht op 150 meter ! van de finish was het weer raak. Enkele renners gingen tegen de vlakte en zij die voor de valpartij reden streden voor de zege de anderen waren hopeloos verloren. Ook vorig jaar gingen de renners tegen de vlakte terwijl het wegdek er telkens droog bijlag, misschien toch even bezinnen over die aankomstzone in Echt ! De zege was voor de 22 jarige Duitser Max Walscheid (Kuota - Lotto).

  Lees meer...

 • Beuken, knokken en afzien maar het resultaat mocht er zijn !

  In Geraardsbergen lukte Dimitri wel wat in Overijse net niet kon.

  Met een pijnlijke gimas op het gelaat trok Dimitri zich nog een laatste keer over de steile helling van de Grote Markt richting aankomst. Slechts 36" na winnaar Bjorn Leukemans die in de voorlaatste ronde, samen met ploegmaats, Frederik Veuchelen en Jérôme Baugnies en de Nederlander Coen Vermeltfoort was weggereden uit een kopgroep van 25 renners. Ook Dimitri zat in die kopgroep en kwam een half minuutje na de winnaar als 15de over de finish. 

  Lees meer...