counter

 • Bedankt, vrienden, supporters, symphatisanten en medewerkers !

  Dimitri en de Supportersvrienden SVDP willen jullie, vrienden, symphatisanten en medewerkers bedanken voor het welslagen van ons 9de Steak-Eetfestijn. Met 639 eters waren jullie, Dimtri was dan ook trots om zoveel volk te mogen begroeten en weet nu ook dat heel veel mensen uit de Druivenstreek en ver daarbuiten achter hem staan. Het zal dan ook niet moeilijk zijn om zich nog meer te motiveren om er in 2016 een knalseizoen van te maken. Nogmaals bedankt iedereen, SVDP Team

 • Dimitri verlaat Team 3M en tekent bij Veranclassic-Ekoi !

  Het was een zichtbare tevreden Dimitri die aan de zijde van ploegleider Willy Teirlinck een overeenkomst tekende bij het team van manager Geoffrey Coupé. Nadat bekend was geraakt dat de wegen van Dimitri en Team 3M zouden scheiden ging het snel. Ploegleider Willy Teirlinck en het team Veranclassic-Ekoi wilden hem er heel graag bij en dat wou Dimitri ook. Het continentale team maakte eerder ook al de komst van Massimo Vanderaerden (zoon van Eric), Jonathan Breyne en de Duitser Yannick Meyer bekend. Ook Niels De Rooze tekende eerder al bij voor een nieuw seizoen. Het afgelopen jaar was Veranclassic-Ekoi heel succesvol en boekte het een pak overwinningen. Het leverde ook twee renners af in het profpeloton, de Fransman Thomas Vaubourzeix trok naar het Amerikaanse Lupus Racing Team en Robin Stenuit, winnaar in Maleizen voor Dimitri en winnaar van de Topcompetitie wedstrijd Memorial Ph Vanconingsloo (Dimitri 8de plaats), zal in 2016 uitkomen voor Wanty-Groupe Gobert.

  Dimitri zal met dit team ook weer heel wat wedstrijden van een hoog niveau in binnen en buitenland kunnen betwisten. Precies datgene wat hij zo graag wil en waarom hij niet lang aarzelde om zijn jawoord te geven. Dimitri wil ook Team 3M nog bedanken voor de geboden kans die hij het afgelopen seizoen bij hen heeft gekregen.

 • 9de Steak Eetfestijn op zat 24 & zon 25 oktober.

  Voor de 9de maal organiseren wij, Supportersvrienden Dimitri Peyskens, het Steak Eetfestijn. Ook dit jaar nodigen wij jullie allen daar op uit. Lekkere steaks met keuze uit zeven verschillende sauzen en balletjes in tomatensaus liggen er op jullie te wachten. Zaterdag openen we de deuren vanaf 17h30 en zondag doen we dat opnieuw vanaf 11h30 doorlopend tot 20h00.   

 • Overzicht van drukke koersweek !

  Dimitri heeft er een drukke wielerweek opzitten met alweer enkele knappe ereplaatsen maar helaas geen overwinning !

   

  Woensdag 7 oktober Zele - 31ste plaats

  Het begon vorige woensdag met de profkoers in Zele, de wedstrijd eindigde net niet op een massaspurt. Enkele vluchters bleven nog buitenschot en hielden een handvol seconden voorsprong over. Deze zege was voor Nicolas Vereecken, ploegmaat van Dimitri bij Team 3M. Dimitri zelf zat in het peloton en spurtte niet mee op de natte en smalle aankomststrook en werd 31ste. Maar de benen waren wel ok, dat zou hij enkele dagen later in Zwevezele ook laten zien. 

  Vrijdag 9 oktober Zwevezele Koers - 14de plaats

  De sluitingsprijs in Zwevezele mocht 100 renners verwelkomen met daarbij heel wat elite renners. Het werd een hele snelle wedstrijd daar in West-Vlaanderen. Met een koersgemiddelde van net geen 46 km/h. Dimitri zat in een groep van 20 renners die jacht maakten op zeven koplopers. Deze behielden echter hun kleine voorsprong en spurten voor de zege. De Nederlander Wouter Mol bleek net iets sneller dan Tosh Van Der Zande en Dennis Coenen. Kenny Dehaes won de spurt van het achtervolgende groepje met daarbij ook Dimitri die 14de werd. Achter hen lag het peloton helemaal verbrokkeld over het parcours, de wind en de vooral hoge snelheid hadden hun tol geëist.

  Zondag 12 oktober Boom - 9de plaats 

  IMG_5596.JPGIn Boom verschenen er zondag nog 79 renners aan de start voor de Jaarmarkprijs. 17 rondjes moesten er worden afgelegd. Ook daar meteen de vlam in de pan en een supersnel eerste koersuur. Iets over halfweg was alles echter te herdoen nadat een grote groep weer was samengekomen. Een twintigtal renners die de rol eerder al hadden moeten lossen waren er aan voor de moeite. Dimitri die telkens mee in de aanval was getrokken hield de benen dan even stil. Niet voor lang echter want toen een nieuwe reeks aanvalsgolven op gang kwamen was hij er weer bij. Met nog vier ronden te gaan kregen we een nieuwe kopgroep vooraan. 14 renners hadden meteen een kloof van 30" op een berustend peloton. Vooraan zaten bijna alle grote namen, op uitzondering van Belgisch Kampioen bij de elite renners zonder contract, Joeri Stallaert. Hij legde zich neer bij de situatie en zou niet winnen in Boom. Dimitri zag rond zich alweer enkele snelle mannen zitten en wist hoe laat het was. Wegrijden op dit parcours zou niet simpel worden en in de spurt maakte hij niet veel kans. Maar het werd een spurt met 13. Lawrence Naesen leek het te gaan halen tot hij plots, in volle spurt, uit zijn pedaal schoot. Met vier op een lijn stoven ze over hem richting aankomst, De finishfoto maakte duidelijk dat Michiel Broes het haalde voor Dries De Bondt en Gerry Druyts. Dimitri werd 9de na alweer een puike koers die voor hem best wat zwaarder mocht zijn.

  Dinsdag 13 oktober Sluitingsprijs Putte-Kapellen UCI 1.1 men elite.

  Dinsdag doet Dimitri er nog ééntje bij, jammer genoeg de laatste van dit seizoen. In Putte-Kapellen mag hij nog eens starten tussen de elite renners. Ook daar is het meestal een spurtersfestival maar dit neemt niet weg dat Dimitri er nog zeer veel goesting in heeft. De Sluitingsprijs start al om 12h15 en is 195 km lang. Vorig jaar won toenmalig Belgisch Kampioen Jens Debusschere de millimeterspurt voor Tom Van Asbroeck en Jonas Van Genechten. U leest het goed, een spurtersfestival !    

 • Ook in Hooglede weer hoofdrol voor Dimitri, maar opnieuw geen zege !

  Nog vier kansen blijven er over voor Dimitri om die zo fel begeerde tweede overwinning te pakken. Ook in Hooglede deed Dimitri weer een gooi naar de zege maar hij liep in de laatste kilometer op een counter en zag de zege naar Cedric Defreyne gaan. Ook de dichtste ereplaatsen gingen nog verloren waardoor Dimitri pas laatste (13de plaats) van de kopgroep werd. 

  Lees meer...

 • Dimitri ook in Berlare op de afspraak !

  Oliver Naesen(Topsport Vlaanderen-Baloise) volgt zichzelf op in Berlare.

  IMG_4819.JPG

  Deze 7de Memorial Fred De Bruyne kreeg 117 renners aan de start die er ook hier een snelle wedstrijd van maakten. De eerste twee uren van de koers moest Dimitri de benen nog wat los krijgen en liep het niet zo vlot, de inspanningen van daags tevoren in Sint-Lievens-Houtem lieten zich nog voelen. Maar toen een dertigtal renners in de tegenaanval gingen op de koplopers was Dimitri wel bij de zaak. Er kwam even later een samensmelting en alles was te herdoen. Oliver Naesen, man van de streek en winnaar van deze wedstrijd in 2014 was de topfavoriet, maar ook Jasper Stuyven was heel bedrijvig.

  Slechts 57 renners zouden de finish halen, waarvan er 25 in de finale meestreden voor de overwinning. Op één ronde van het einde reden zes renners met een kleine voorsprong op een groep achtervolgers van 19 renners. Oliver Naesen was weer sterk en joeg vooraan de snelheid nog wat omhoog. Dimitri zat bij de 19 achtervolgers en gokte wat op een samensmelting vooraan. Maar die kwam er niet meer, de zes bleven voorop en spurten voor de zege.

  Oliver Naesen deed waarom hij was gekomen en boekte zo zijn tweede zege in enkele dagen tijd (Gooikse Pijl & Berlare). Dimitri kwam 15" na de winnaar in de spurt van het achtervolgend groepje als 18de door de finish. De 162, weliswaar vlakke kilometers werden in Berlare op 3h31 afgehaspeld, ofwel aan een gemiddelde snelheid van 45,8 km/h, snel dus !

  uitslag : bron wbv