counter

 • België verliest twee beloftevolle wielrenners op enkele uren tijd, RIP Antoine & Daan

  Vaak zagen we Antoine & Daan samen koersen met Dimitri, de ene teerde op zijn snelle benen en de andere was een echte hardrijder, beiden goedlachs en graag gezien in het peloton, we zullen hen missen. 

 • Triptyque des Monts et Chateaux 2016 !

  Van vrijdag 1 april tot en met zondag 3 april zal Dimitri te bewonderen zijn in de 21ste Triptyque des Monts et Chateaux !

  http://www.petitereinefrasnoise.be/

 • 2de seizoenszege voor Dimitri te Florennes !

  Dimitri was de beste in Florennes één dag na zijn knappe wedstrijd in Erpe Mere waar hij 10de werd. Maar jammer genoeg vernamen meteen na de aankomst het slechte nieuws van de jonge collega wielrenner Antoine Demoitie. Amper één dag na het ook al dramatische verhaal van Daan Mijngheer alweer een jonge beloftevolle Belgische wielrenner die moet vechten voor zijn leven. Laat ons voor beiden hopen op een goede afloop, niet opgeven Antoine en Daan.

  Lees meer...

 • FLORENNES - GRAND PRIX SCIEUR-LAMBOT

  ELITES S/C
   
        Place de la Chapelle
  Départ : 15h00
  Parcours : 124.600 Km (14 tours)
  Vestiaires : Complexe Sportif, Parc des Ducs, Florennes

 • Zondag 20 maart : La Printanière Pollinoise - Polleur

  • Heure(s) de départ(s) :13h40
  • Heure(s) d'inscriptions :11h30 - 13h
  • Distance(s) ou durée(s) :111,4 km (95 km + 2t)
  • Adresse d'inscriptions :Salle La Hoegne,Place Ste-Sévère

 • Spurtersfestival in Handzame Classic !

  Slovaak Erik Baska wint Massaspurt in Handzame !

   Alweer een massaspurt in Handzame en daar wordt Dimitri niet vrolijk van. In de slotronde toen het tempo werd opgetrokken door de spurtersploegen hield Dimitri het voor bekeken en liet hij zich uitzakken tot in de staart van het peloton. Tot dan had hij zich vooraan kunnen handhaven. De massaspurt werd gewonnen door de jonge Slovaak Erik Baska van het team Tinkoff. Dylan Groenewegen werd tweede en de winnaar van vorig jaar Gianni Meersman derde. 

  Het mag nu wel stoppen met al die massaspurten en dat zal ook wel het geval zijn want zondag in Polleur verwachten we toch wat meer verbrokkeling. Dimitri kan en mag tevreden terugblikken op de afgelopen week. Met drie wedstrijden van om en bij de 200 km in de benen moet de conditie er een stuk beter op zijn geworden.

   
   
 • Dimitri start ook in Handzame Classic !

  Vrijdag trekken de renners richting Belgische Kust voor de Handzame Classic. Om 12h30 wordt in Bredene de start gegeven van de Handzame Classic. Deze UCI 1.1 wedstrijd over 199 km met aankomst in het centrum van Handzame is ook live te volgen vanaf 15H20 op VTM. Een nieuwe kans voor de jongens van Veranclassic-Ago om zich net zoals afgelopen woensdag in de kijker te rijden. 

  Opvolger zoeken voor Gianni Meersman !

  De mooie erelijst van deze wedstrijd maakt het aantrekkelijk om hier je naam te kunnen bijzetten. Vorig jaar ging de overwinning naar Gianni Meersman maar ook Robbie McEwen en Johan Museeuw prijken op de erelijst.

  http://www.handzameclassic.be/

 • Petje af voor Dimitri na Nokere Koerse !

  Nog 6,5 km moesten er worden afgelegd in Nokere Koerse en plots stond Dimitri aan de kant. Een nieuwe (zoveelste) valpartij in het peloton deed Dimitri in de graskant belanden. Zelf viel hij niet maar toen hij zich weer op gang wilde trekken bleek de ketting eraf te liggen en kon Dimitri opnieuw beginnen achtervolgen. Toen hij weer de aansluiting maakte, op 3 kilometer van de finish, scheurde het peloton en brak ook de veer bij Dimitri. Spurten voor een mooie ereplaats zat er jammer genoeg niet meer in. 

  Even voordien zat Dimitri nochtans volop mee de finale van deze razendsnelle wedstrijd te kleuren. Zijn reactie na 190 km koers op drie aanvallers was mooi om zien. Toen hij even later weer vooraan in het peloton postvatte was het duidelijk dat hij zich niet meer ging laten wegdrummen. Tot een nieuwe valpartij in het peloton hem in de graskant deed belanden. 

  Timothy Dupont rondt ploegwerk knap af.

  IMG_7687.JPGNadat de 7 vroege vluchters werden gegrepen op drie ronden van het einde ging de snelheid opnieuw de hoogte in. Een massaspurt zat er aan te komen.   

  Het was Timothy Dupont (Willems-Verandas)die met een banddikte verschil Nokere Koerse won, nadat zijn ploegmaats in de slotkilometers het tempo de hoogte hadden ingejaagd zodat van aanvallen geen sprake meer was. Voor ons zeker geen verrassende maar wel een knappe winnaar ! Dimitri bolde fel teleurgesteld, om de gemiste finale, een minuutje na de winnaar over de eindmeet. Maar wij zagen wel een hele goeie Dimitri die mits wat meer geluk en parcours kennis tot nog meer in staat zou zijn geweest, Bravo Dimitri ! 

   

 • Opdracht volbracht voor Dimitri in Omloop v/h Waasland !

  Amper zeven dagen na zijn zware val in het slot van de GP de Lillers hervatte Dimitri de competitie in de Omloop van het Waasland. 170 km vlammen over biljartvlakke wegen bleek de ideale wedstrijd om opnieuw te starten. De renners van Topsport Vlaanderen maakten de wedstrijd, met drie renners in de kopgroep van negen droegen zij het gewicht van de koers. Dimitri hield zich schuil in het peloton, dat kon ook omdat ploegmaat Sam Lennertz één van de negen vluchters was. Veel voorsprong kregen de negen echter niet. Rondenlang schommelde de voorsprong tussen de 20 en 30 seconden. Moreno Depauw lostte vooraan de rol maar vier andere renners maakten de sprong naar voren, het peloton bleef hangen op 20 seconden en zou de kloof niet meer dichten.

  Preben Van Hecke verschalkt spurters !

  IMG_7372.JPGIn de slotronde kregen we de ene aanval na de andere. Benjamin Verraes probeerde het solo, ook Michael Van Staeyen ging in de aanval maar geen van beiden slaagden in hun opzet. Belgisch Kampioen Preben Van Hecke lukte wel in zijn opzet en hield op de meet nog enkele meters voorsprong over op zijn ploegmaat Bert Van Lerberghe en Kevin Deltombe. Dimitri bolde (met GP de Lillers in zijn achterhoofd) in de buik van het peloton over de eindstreep. Het tellertje wees op een gemiddelde van 44km/h. Dit was wat hij nodig had en tevreden trok Dimitri met droge kleren aan weer de fiets op voor nog een extra tochtje huiswaarts toe !

   

   

 • Zondag 6 maart GP De Lillers (Fr) !

 • Dimitri ging heel diep in onmenselijk zware GP Le Samyn !

  Het was geen pretje deze 48ste editie van Le Samyn. Slechts 28 van de 180 deelnemers bereikten de finish in Dour. Dimitri deed het meer dan voortreffelijk maar moest helemaal verstijfd van de kou op één ronde voor het einde de wedstrijd verlaten. Op dat ogenblik reed hij binnen de top 40.

  We zagen de koers helemaal ontploffen net voor het afsluiten van de grote omloop. De wind beukte in op de renners, het peloton werd op de kant getrokken en er vormden zich enkele waaiers. Dimitri hing met een vijftal renners tussen de eerste en tweede waaier. Maar vijf meter werden tien meter en tien meter werden 100 meter en weg waren ze. Tijdens de vier grote plaatselijke ronden werden de renners op nog meer winterse buien en hevige windstoten getrakteerd zodat de opgevers niet meer te tellen waren. De groep waarin Dimitri verzeild was geraakt werd flink uitgedund en op één ronde van het einde toen ook zij uit de wedstrijd werden genomen bleven er daar nog slechts 9 renners over. Helemaal verkleund van de kou en klappertandend kwam Dimitri stapvoets over de finish gereden. Niet alleen achteraan vielen slachtoffers door dit barre weer, ook in de kop van de koers zagen we renners plots uit de wedstrijd stappen. Niki Terpstra, nochtans ook niet geladen aan overtollige kilo's had blijkbaar geen last van de weersomstandigheden en zegevierde solo. Slechts 28 renners maakten de wedstrijd vol en de tijdsverschillen waren enorm.

  Onze conclusie, Dit weertje had deze wedstrijd nochtans niet nodig om er een boeiend spektakel van te maken, ook Strade Bianche en Parijs- Roubaix zijn mooiere wedstrijden als het parcours er droog bij ligt en dat zou voor deze wedstrijd ook het geval zijn geweest. Maar maart heeft nu eenmaal zijn buien en april zijn grillen, het kan dus nog een tijdje tegenvallen. 

 • Dimitri start woensdag in GP Le Samyn

 • Dimitri niet top in Brussel-Opwijk

  De openingskoers van het wielerseizoen verliep voor Dimitri niet zoals gepland. Al vrij vroeg in de koers ontsnapten 10 renners , Dimitri die net zijn wagonnetje aan het tweede groepje vluchters van 11 wou aanhaken voelde plots zijn achtertube leeglopen. De koers was toen amper 15km ver.

  Toen Dimitri weer kwam aansluiten in het peloton waren de vogels gaan vliegen. Een kopgroep van 21 renners had zich gevormd en reed al snel een voorsprong van 2’35” bij elkaar. Dimitri kon niet anders dan hopen dat de vluchters nog niet meer wegreden en dat gebeurde ook. Na 100 km koers begon de voorsprong plots fel te slinken. Toen de aansluiting leek tot stand te komen glipten er enkele renners vanonder. Evenwel geen Dimitri, die niet de kracht in de benen had die hij wenste. Achteraf zou blijken waarom, een geblokkeerde onderrug zorgde voor problemen.

  Een nieuwe kopgroep van 7 renners begon aan de plaatselijke ronden met een halve minuut voorsprong op een vijftiental achtervolgers. Het peloton gooide de handdoek en verloor steeds meer terrein. Dimitri reed de wedstrijd uit in het peloton zonder zich evenwel nog te forceren. Vooraan spurten de 7 voor de zege en daarin toonde de jonge Franklin Six zich de sterkste. Nathan Van Hooydonck werd tweede en Piet Allegaert derde.