counter

 • Zondag 24 April Grote Prijs Affligem

 • Dimitri werkte hard dit weekend maar kreeg veel te weinig !

  Het zat niet mee voor Dimitri dit weekend. Zaterdag in de Drie Bergenprijs te Stasegem ging Dimitri aanvallen in de heuvelzone. Op de Hoogberg (Hotond) sprong Dimitri naar voren en even later op de Knokteberg (Cote de Trieu) sloot hij aan bij de eerste vroege vluchters. De voorsprong bedroeg op dat ogenblik 1'20" maar het grote probleem van deze wedstrijd is dat alle hellingen toen al voorbij waren er nog 60 km bleven te fietsen. Bovendien begon het even later ook nog pijpestelen te regenen zodat de snelheid er vooraan helemaal uit was. In het peloton gingen bovendien een aantal ploegen voluit rijden zodat een grote groep renners weer zou samenkomen. Dat gebeurde reeds in de eerste van vier plaatselijke ronden. Op anderhalve ronde van het einde ontsnapten drie renners, Matthias Legley (ploegmaat van Dimitri), Mathias Ballet en Aaron Verwilst, zij kregen nooit meer dan 25" voorsprong. Maar de drie bleven wel voorop, de spurters in het peloton waren er aan voor de moeite zij hadden net iets teveel gespeculeerd op een massaspurt. Mathias Ballet counterde de ontsnapte Matthias Legley en zegevierde in Stasegem. Het spurtende peloton kwam 3 seconden tekort, Dimitri nam geen risico's en spurtte niet meer mee, hij kwam als 77ste over de finish.

  Eén dag later stond Dimitri met iets minder dan 200 deelnemers aan de start in het Luxemburgse Bertix. Daar werd de laatste rit van de Arden Challenge verreden over 132 lastige kilometers. Het spel zat meteen op de wagen, op de eerste beklimming na amper 15 km koers laag het deelnemersveld helemaal open. Vooraan vormde zich een kopgroep van 35 renners en daarachter volgden tientallen verbrokkelde groepjes. In Herbeumont, op de lastige klim (20%) naar Le Terme reden de 35 koplopers al meer dan 2 minuten weg van de eerste achtervolgers. 

  Meer dan honderd renners waren toen al uit de wedstrijd gestapt. In de kopgroep werd er fel gekoerst, 9 renners ontsnapten op 50km van de aankomst. Dimitri schoof netjes mee maar moest even later voet aan de grond zetten toen zijn ketting opnieuw was afgelopen. Ditmaal zat de ketting helemaal geblokkeerd zodat hij niet meer verder kon. Na dit oponthoud werd Dimitri opnieuw ingerekend door de achtervolgers. De 7 overgebleven koplopers reden verder weg en werden niet meer gegrepen. In de slotronde (18 km) trok Dimitri opnieuw in het tegenoffensief, samen met Kevin De Jonghe en een aanklampende Nederlander schoten ze naar voren. 1'20" werd al snel 30" maar de aansluiting kwam er echter niet meer. Dimitri werd 10de, op 20" van winnaar Dries De Bondt die zijn 6 metgezellen versloeg in de spurt. Kevin De Jonghe werd de eindwinnaar van de Arden Challenge, die op vier dagen tijd om en bij de 800 deelnemers zag passeren aan de inschrijvingstafel.  

 • Wijziging programma Dimitri - zondag 17 april Bertrix, Den Braven-Arden Challenge

  Zondag 17 april zal Dimitri deelnemen aan de laatste wedstrijd meetellend voor Den Braven - Arden Challenge te Bertrix. De wedstrijd gaat van start om 14h00 en is 132km lang. De wedstrijd in Wieze  valt hierdoor weg.

  bertrix.gif

 • Zaterdag 16 april Stasegem Drie Bergenprijs

  Zaterdag start (13h00) Dimitri in de Drie Bergenprijs te Stasegem (voorheen 2-Daagse van de Gaverstreek)

  www.2dgaverstreek.be

   

   

   

 • Dimitri houdt niet van Bosberg !

  Provinciale titels voor Jordi Andries (U23) en Niels Tooth (elite z.c.)

  In de slotronde ontsnapten Jordi en Niels uit een kopgroep van 16 renners met daarbij ook Dimitri. De reactie kwam niet op gang en de twee koplopers begonnen met 15" boni aan de slotklim van de Bosberg. Het bleek voldoende want op de streep hielden de nieuwe Provinciale Kampioenen nog 7" seconden over op de eerste achtervolgers. Dimitri was niet meer bij machte om nog voorin mee te strijden voor de ereplaatsen en dat verraste ons toch wel wat. Aangezien hij tijdens de wedstrijd zelf een goede indruk maakte. Als 9de bolde hij over de finish en daarmee werd hij pas 6de bij de elite renners zonder contract.    

  Lees meer...

 • Gemengde gevoelens bij Dimitri na TMC.

  Twee massaspurten en één, bijna massaspurt in sterk bezette Triptyque des Monts et Chateaux.

  De aanvallers werden niet beloond in deze 21ste editie want telkens weer trokken de buitenlandse continentale teams alles terug samen om zo hun snelle jongens in stelling te brengen. Het was enkel op dag twee (Mont de l'Enclus) dat een groep van 17 renners met een kleine voorsprong, op een weliswaar uitgedund peloton, finishte. Bovendien konden de explosieve renners zich nog eens meten in een korte individuele tijdrit over 10 km. Kortom, dit alles was niet echt in het voordeel van Dimitri.      

  Lees meer...