counter

Dimitri met vermoeide benen op 4de plaats in Overijse !

IMG_3945.JPGMinder dan 24 uur na de finish van Dwars door het Hageland stond Dimitri aan de start van de Grote Prijs Molenhoek in Overijse. De koers die meter Martine mee organiseert en die Dimitri in 2010 als eerstejaarsbelofte al eens won. Enkele toppers waren present in Overijse, waaronder de net naar de profs gepromoveerde Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) hij reed in Overijse zijn laatste wedstrijd als elite renner zonder contract voor Crelan-Vastgoed Service. De wedstrijd begon met slecht nieuws , amper waren de renners vertrokken toen we melding kregen van een zware valpartij waarbij vier renners waren betrokken. Het grootste slachtoffer bleek streekrenner Jonas Philips uit Vossem te zijn. Het duurde heel lang alvorens hij kon afgevoerd worden met de ziekenwagen, een MUG team kwam ter plaatse en stabiliseerde de onfortuinlijke renner. Later op de avond kregen we dan toch geruststellend nieuws over Jonas, die weliswaar zware kwetsuren in het aangezicht opliep maar verder geen levensgevaarlijke blessures. Langs deze weg wensen we Jonas dan ook een spoedig en volledig herstel toe. 

Bij de tweede beklimming van de Speelberg testte Dimitri een eerste maal de benen en dat zag er goed uit. Toch liep alles weer samen en duurde het tot de vierde ronde alvorens zich een kopgroep van vijf renners had gevormd. Meteen ontstond er een grote kloof en waren de vogels gaan vliegen. Sven Noels, Cedric Raymackers, Kevin De Jonghe, Xandro Meurisse en Dimitri bleken te sterk voor de tegenstanders. Bij iedere doortocht op de Speelberg zagen we de vlot rijdende Xandro Meurisse op kop naar boven peddelen, terwijl het aangezicht van Dimitri iets anders verraadde. De vermoeidheid van daags voordien begon wat op te spelen. Bij de achtervolgers ontdeden zich drie renners die even aanstalten maakten om aan te sluiten maar de overmacht van de vijf vooraan was te groot. in de slotronde gebeurde dan wat wij allemaal verwachten, Xandro Meurisse trok stevig door na de Speelberg en reed solo naar de overwinning. Vanaf woensdag zit Xandro in de Tour de l'Ain als stagiar bij zijn nieuwe ploeg Wanty-Groupe Gobert. Sven Noels toonde zich in de spurt voor de tweede plaats het snelst. Dimitri werd (na het terugzetten van Cedric Raymackers naar de vijfde plaats (afwijken van zijn lijn !) vierde, de derde plaats was voor Kevin de Jonghe. 

Na twee van de drie wedstrijden van de 3-daagse van de Druivenstreek staat Dimitri nu op de eerste plaats. Een plaats die hij in de 3de en laatste wedstrijd, op 14 augustus in Huldenberg, niet zal kunnen verdedigen wegens het BK te Stabroek. Jammer voor de organisatoren, dit samenvallen van beide wedstrijden want Huldenberg heeft een prachtig parcours, een parcours waar eigenlijk ook een Belgisch Kampioenschap op thuishoort ! 

De commentaren zijn gesloten.