counter

Bronzen Dimitri straalt naast driekleur van Dries De Bondt !

Dimitri pakt na het zilver in de ploegentijdrit(Veranclassic-Ago) te Borlo nu ook het brons in het BK voor Elite renners zonder contract te Stabroek !

Voor de tweede maal in korte tijd hoorde Dimitri de Brabançonne spelen terwijl hijzelf op het podium stond. Dat gebeurde een eerste maal toen hij met zijn ploegmakkers van Veranclassic-Ago vice kampioen werd in de ploegentijdrit. In Stabroek deed Dimitri nog straffer, met een regelrechte gooi naar de driekleur ! Met drie bleven ze in de slotronde over, Dries De Bondt, Jimmy Janssens en Dimitri zouden spurten voor de zege en de zo fel begeerde driekleur. Topfavoriet en zegekoning Dries De Bondt bleek de sterkste en won voor Jimmy Janssens en Dimitri. Drie toppers die het zomaar zouden kunnen maken bij de elite !

 

Geen massaspurt !

Dimitri had zich voorgenomen om dit BK niet op een massaspurt te laten uitdraaien. Enkele renners stonden met stip genoteerd bij de bookmakers en dat waren vooral snelle jongens. Maar ook Dries De Bondt was één van de grote favorieten maar dan mocht het zeker geen massaspurt worden. Iets wat bij Dimitri als muziek in de oren klonk. Dimitri wou zich niet laten verrassen en liet geen enkele ontsnapping zomaar wegrijden, opvallend daarbij was ook telkens de aanwezigheid van Dries De Bondt en enkele andere ploegmaats. Zij reden duidelijk rond met een plan.

Finale met drie !

Dimitri was ook bij de pinken toen 13 renners in de aanval trokken. Het bleek de goede vlucht want al snel reden de 13 één minuut voorsprong bij elkaar. Nog voor het ingaan van de slotronde trok Dries De Bondt ten aanval, Jimmy Janssens en Dimitri haakten hun wagonnetje aan en de vogels waren gaan vliegen. Veel tijd om te speculeren hadden de drie niet want twee tegen aanvallers volgden op korte afstand. Dimitri gaf het volle pond en dat deden Dries De Bondt en Jimmy Janssens ook. In de spurt bleek Dries De Bondt de sterkste, hij pakte de Belgische titel voor Jimmy Janssens, Dimitri legde na een indrukwekkende wedstrijd beslag op de derde plaats. Stabroek kreeg met deze drie renners een schitterend podium, een podium met jongens die er telkens voor gaan en zeker geen massaspurt afwachten. 

De lat ligt steeds hoger !

Dimitri zijn gedrevenheid maakte van hem een geweldige renner ook op een parcours dat helemaal niet het zijne was. Daarom wil hij ook in de volgende wedstrijden, Rondom Leuven, Druivenkoers en GP Stad Geraardsbergen, scoren. De Supportersvrienden (en dat worden er steeds meer) wensen Dimitri hierbij dan ook heel veel succes toe. Nogmaals een dikke proficiat met deze Bronzen medaille ! 

 

 

De commentaren zijn gesloten.