counter

Knalprestatie van Dimitri in Stadsprijs Geraardsbergen !

Met dertien renners bleven ze vooraan nog over in de slotronde. Dimitri die al de hele koers in de aanval had gereden (waar hoorden we dat nog) gaf geen krimp en ging vol mee voor de overwinning. Op de slotklim naar de Markt in Geraardsbergen moest hij echter het hoofd buigen voor de snellere jongens. De zege ging , toch wel iets verrassend, naar de Est Mihkel Raim. Hij bleek net iets sneller dan de Nederlander Mike Teunissen en Nicolas Vereecken. Dimitri knalde na Pim Ligthart (Lotto-Soudal), Jasper Stuyven(Trek-Segafredo) en Jérôme Baugnies(Wanty-Groupe Gobert) als 7de over de eindstreep. 

Schoon volk aan de start voor de 99ste edititie van de GP Stadsprijs Geraardsbergen. Met 160 renners begonnen ze iets na 14h00 aan 161 razendsnelle kilometers, vier uur later zouden er slechts 42 renners de aankomst bereiken.

Na de openingsronde zagen we een kopgroep van zeven renners met een kleine voorsprong een eerste keer over de kasseien van de markt rijden. Dimitri had zich vooraan in het peloton genesteld en wou zo absoluut de goede vlucht niet missen. De kopgroep werd elke ronde wat groter en ook Dimitri reed na drie ronden helemaal vooraan in de koers. Dit beeld zou niet meer veranderen want bij elke nieuwe ontsnapping tekende Dimitri present.


IMG_5608.JPGDe grote overmacht van Wanty-Groupe Gobert renners deed ons wat afschrikken, zij zouden de koers wel naar hun hand zetten. Maar het ging snoeihard en een nieuwe kopgroep van 19 renners had zich gevormd. Dimitri was heel bedrijvig en gooide zich volop in de strijd, hij kreeg voorin het gezelschap van Jasper Stuyven, Pim Ligthart, Dennis Coenen, Mike Teunissen, Sjoerd Kouwenhoven, Peter Schulting, Matthew Zenovich, Nicolas Vereecken drie Wanty renners, Frederik Veuchelen, Frederik Backaert en Jérôme Baugnies en de latere winnaar Mihkel Raim. De slotronde kondigde zich nog heel spannend aan want de voorsprong op enkele achtervolgers was miniem. Dimitri bundelde al zijn krachten om in de voorwacht te blijven.

Met een kopgroep van 13 trokken ze een laatste maal richting Markt waar een mensenzee de renners opwachtte.
IMG_5605.JPGDe Est Mikhel Raim trok aan het langste eind en versloeg nipt Mike Theunissen op de slotklim, Dimitri greep de 7de plaats na een geweldige wedstrijd. Dennis Coenen, één van de andere smaakmakers werd 11de.

Met deze knappe ereplaats sluit Dimitri een drukke week af, de grootste ontgoocheling in die week was echter de Druivenkoers in Overijse waar Dimitri lek reed op het ogenblik dat de kopgroep werd gevormd. Dimitri had daar ook de benen om mee te doen voor de zege. Dat bewees hij één dag later opnieuw in de profkoers te Erpe-Mere. Dimitri spurtte ook daar voor de zege en werd er 6de.

De commentaren zijn gesloten.