counter

Ook in Erpe ging Dimitri vol voor de zege !

Met een late aanval probeerde Dimitri nog een spurt met 10 renners te ontlopen. Zijn poging hield net niet stand tot aan de aankomst zodat er toch werd gespurt voor de zege. Niels De Rooze (Ploegmaat bij Veranclassic-Ago) maakte het knap af in de spurt en zegevierde zo op zijn 24ste verjaardag voor het eerst in een profkoers. Dimitri werd 8ste en maakte een hele sterke indruk in Erpe. 

De eerste Grote Prijs John Hannes te Erpe werd geen onverdeeld succes. Slechts 42 renners passeerden de inschrijvingstafel waaronder slechts een handvol elite renners met contract. De grootste namen waren Jérôme Baugnies, Johnny Hoogerland en Floris Gerts. Wel heelwat Veranclassic-Ago renners die met één doel rondreden, iemand van hen moest zegevieren.

Lange aanloop

IMG_5751.JPGHet duurde heel lang alvorens we een afscheiding kregen waardoor de wedstrijd eindeloos lang leek te duren. Halfweg koers telden we nog 28 renners en twee ronden later was de beslissing gevallen toen eerst 8 renners, later 10, wisten te ontsnappen. Al snel ging de voorsprong naar de één minuut. Bij de tien koplopers zagen we naast Dimitri nog twee andere renners van Veranclassic-Ago, Christophe Masson en Niels De Rooze. Verder reden ook nog het duo Hoogerland - Honig (Roompot-Orange peloton) Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert), Kyrill Pozdnyakov (Baku), Floris Gerts (BMC-Development), Tobyn Horton (Madison Genesis) en Max Korner (Team Ringeriks-Kraft) vooraan. De achttien andere renners streden voor plaats 11. 

Alles of niets aanval van Dimitri

De tien begonnen aan de slotronde met anderhalve minuut voorsprong, meer dan genoeg om nog wat te speculeren. Dimitri deed een alles of niets poging op minder dan 2 km van de finish, alleen, de laatste 2km gingen in dalende lijn. Net voor de laatste bochtenpartij, rechts, links, links en nog eens links werd Dimitri weer gegrepen. Maar toch bleef de overwinning in het kamp van de groen/zwarten met de knappe spurtzege van Niels De rooze voor Ranier Honig en Jérôme Baugnies. 

IMG_5773.JPG

De commentaren zijn gesloten.