counter

Dimitri ziet ploegmakker Massimo Vanderaerden zegevieren in Eizer !

Dimitri was tevreden met zijn vierde plaats in Eizer maar ook met de eerste zege van zijn sympathieke ploegmaat Massimo Vanderaerden. Massimo zegevierde solo nadat hij op anderhalve ronde, 10km, van de finish in de aanval was getrokken. Ook Dimitri had even tevoren zijn kaarten op tafel gegooid en was samen met Jorden De Haes in de aanval getrokken, zij kregen echter niet veel vrijheid en werden weer bijgehaald. De aanval van Massimo kende meer succes en dat vond Dimitri best ok.   

Snelle beslissing

IMG_5810.JPGDe organisatoren van de 74ste Grote Prijs van Eizer keken tevreden op toen ze 54 renners, met toch wat bekende namen, hadden zien verschijnen aan de inschrijvingstafel. De Druivenstreek schrikt vele renners blijkbaar nog steeds af en dit terwijl de omloop in Eizer heelwat te bieden had. Geen lange zware beklimmingen maar wel een mooi pittig rondje. De beslissing viel reeds in de derde van de 16 af te leggen ronden. 13 renners zonderden zich af en dat bleek meteen de goede ontsnapping. Davy Commeyne, één van de vluchters viel vooraan weg nadat hij ten val was gekomen. Dimitri zag naast hem in de kopgroep zijn ploegmakker Massimo Vanderaerden maar ook streekrenners Jonas Philips (terug na zijn zware val in Overijse) en Maarten Vlasselaer. Het bleef dan lange tijd rondjes draaien maar op drie ronden van de finish trok Dimitri in de aanval, misschien net iets te vroeg maar vaak is de eerste aanval meteen ook de goede, ditmaal echter niet. Dimitri kreeg het gezelschap van Jorden De Haes maar de twee vluchters werden één ronde later weer bijgehaald.

Massimo solo

De aanval van Dimitri zorgde er wel voor dat er verbrokkeling was gekomen in de kopgroep, nog slechts 8 renners bleven er vooraan over. Met nog iets meer dan één ronde te gaan trok Massimo ten aanval met het gekende gevolg. Dimitri keek de kat uit de boom maar zou niet achter zijn ploegmaat rijden. De andere deden het ook niet en weg was Massimo, die in Eizer zijn allereerste zege als belofte behaalde. Een overwinning die er niet toevallig aankwam want, de zoon van Eric, reed de afgelopen weken heelwat ereplaatsen bij elkaar. Dimitri kwam als 4de over de eindstreep en was daar best tevreden mee, niet makkelijk om in eigen streek te zegevieren concludeerde hij. Jonas Philips werd, pas hersteld na zijn horrorcrash in Overijse, knap 9de na een mooie koers. In Eizer was iedereen na afloop dan ook zeer tevreden, op naar de 75ste editie dan maar ! 

 

 

De commentaren zijn gesloten.