counter

Geweldige Dimitri in GP de Wallonie !

17 seconden na winnaar Tony Gallopin kwam Dimitri als 19de over de eindstreep op de Citadel van Namen. Na een spannende en supersnelle slotklim zagen we Dimitri nog steeds in de kopgroep zitten, enkel de laatste honderden meters kon hij het gaatje dat anderen voor hem lieten vallen niet meer dichten. Met een knappe 19de plaats zette hij opnieuw zijn naam tussen de toppers. 

Lange hete dag !

IMG_6157.JPGDe 56ste editie van de Grote Prijs van Wallonie zal herinnert worden als de warmste van allemaal. De vroege en lange ontsnapping van 9 negen werd pas diep in de finale ongedaan gemaakt. Het ging dan ook plots snoeihard. Dimitri had zich al die tijd goed weten te plaatsen op de moeilijke passages. Ook toen we het op hol geslagen peloton aan de boorden van de Maas in Annevoie zagen passeren reed Dimitri in de voorste gelederen. Op de Côte de Lustin - 30km voor de finish - brak het peloton. Dimitri had zich knap kunnen handhaven en reed in volle vaart met nog een veertigtal renners richting voorlaatste hindernis. Op de Tienne aux Pierres reden zeven renners weg uit de hoofdmacht. Tony Gallopin, Jan Bakelants, Thomas Sprengers, Petr Vakoç, Huub Duyn, Sebastien Reichenbach en Domenico Pozzovivo dit elite groepje werd echter bij de lurven gevat net voor de laatste beklimming van de dag. Dimitri zat nu echt helemaal in de kop van de koers.

Finale op Citadel met Dimitri in de kopgroep !

SBEgallopincitadellenamen.JPGHet ging heel hard op de Route Merveilleuse, achteraan stond de deur wagenwijd open maar Dimitri gaf geen krimp. Toen de renners halfweg de beklimming over de brug reden bleven er nog 25 over die deze wedstrijd konden winnen. Tony Gallopin ontbond zijn duivels net voor de vod van de laatste kilometer en hield nipt stand. Petr Vakoc schoot op de eindstreep over Gallopin heen maar kwam net te laat, Jérôme Baugnies - alweer hij - werd knap derde. Dimitri die het lastig kreeg in de slotkilometer zag net te laat dat enkele renners voor hem een kloofje hadden laten vallen. Hij remonteerde er nog een paar maar een toptien plaats zat er net niet meer in. 

Steeds sterker in profkoersen !

Het mag blijven verbazen dat Dimitri na een lang en slopend seizoen nog zo een geweldige conditie heeft, sterker nog ze wordt steeds beter. maar de mensen die Dimitri volgen weten al langer dat dit nu éénmaal zijn sterkste wapen is. Na Dimitri zijn 3de plaats op het BK in Stabroek zijn er alleen maar superuitslagen bijgekomen. Enkel in Overijse waar Dimitri vlak voor de finale leek reed kon hij zijn kunnen niet tonen. Maar in Geraardsbergen, Erpe-Mere en GP de Wallonie was hij telkens wel op de afspraak en deed hij telkens mee voor de overwinning. Zaterdag start Dimitri in de Primus Classic (Van Petegem- Impanis) en rijdt hij onderweg door zijn eigen Druivenstreek misschien ook weer een extra motivatie om er vol tegenaan te gaan, alhoewel dit bij Dimitri steeds het geval is.

  

 

De commentaren zijn gesloten.