counter

 • Zondag 2 oktober Euro Métropole Tour !

 • Dimitri doet het nu ook tussen de profs in Berlare !

  Dimitri is minder dan 24 uur na zijn 3de plaats in Sint-Lievens-Houtem nu op de 8ste plaats geëindigd in de Memorial Fred De Bruyne Te Berlare !

 • Dimitri deelde de lakens uit in Sint-Lievens -Houtem !

  Met een 3de plaats voor Dimitri en opnieuw winst voor Veranclassic-AGO (Samuel Leroux) was de karwei helemaal af. Liever had hij zelf gewonnen in Sint-Lievens-Houtem, maar Dimitri laten ze tegenwoordig niet meer zo vlug wegrijden, en daarom trok hij in de finale volledig de kaart van het ploegenspel. Op 2 km van de finish hield Dimitri de benen stil toen ploegmakker Samuel Leroux aanzette. Het bleek voldoende voor de jonge Fransman, die in bloedvorm verkeerd, om de zege te pakken. Dimitri leek het in de spurt te halen voor de tweede plaats maar net als vorige week kwam er op de finishlijn nog ééntje over. Ook de derde renner van Veranclassic-AGO (Axel Flet) deed zijn duit in het zakje door de spurt van het peloton te winnen en het feestje compleet te maken. 

  IMG_6898.JPGMaar wat een sterke Dimitri zagen we weer aan het werk, aanval na aanval zette hij op, tot hij op 3 ronden van het einde, met een 11-koppige groep, definitief wegreed. In de slotronde maakten de ploegmaats van Veranclassic-AGO het mooi af. Opnieuw gunde Dimitri het succes aan een ploegmaat boven eigenbelang maar het gebaar van de winnaar naar Dimitri na de wedstrijd sprak boekdelen.

   

 • Dimitri in ontsnapping van de dag, maar spurters krijgen hun zin !

  Kruopis.jpgDe 13de Gooikse Pijl is gewonnen door de Litouwer Aidis Kruopis (Willems Verandas) hij was de snelste in de massaspurt van een uitgeregende Gooikse Pijl. Dimitri die samen met twaalf vluchters deel uitmaakte van de ontsnapping van de dag, had er alles aan gedaan om die massaspurt te ontlopen. Maar de Gooikse pijl blijkt een eenvoudige koers om te controleren, het parcours met al die grote en rechte wegen maken dit mogelijk. In de massaspurt mengde Dimitri zich niet (68e plaats), die ging, net als zo vaak dit jaar, naar Willems Verandas.  

 • Zondag 25 september 13e Gooikse Pijl

 • Onvermoeibaar ! maar toch geklopt in de spurt !

  De zege in Nieuwerkerken bij Aalst was voor Glenn Rotty (Cibel) hij versloeg zijn 8 metgezellen in de spurt. Dimitri die in elke ontsnapping was betrokken moest zich tevreden stellen met de 4de plaats. 

  De kermiskoers van Nieuwerkerken kreeg 71 deelnemers aan de start die 15 plaatselijke ronden moesten afleggen. Dimitri die er zin in had vloog er meteen in. Eén ronde liep hij warm in het peloton om er dan vanonder te muizen. De organisatoren loofden heel wat premies uit en dat was mooi meegenomen voor de vluchters. Het peloton kreeg Dimitri niet meer te pakken maar de laatste 9 medevluchters kon hij op het vlakke parcours ook niet meer afschudden. Dimitri leek in de spurt lange tijd op plaats twee te eindigen maar op de streep zag hij nog twee renners naast zich komen. Bij het bekijken de finishfoto bleek Dimitri net naast het podium te vallen. Er volgen nu nog zeven wedstrijden tot het einde van het seizoen. Daarin wil Dimitri met zijn huidige, prima, vormpeil nog wat tonen.   

 • Dinsdag 20 september - Nieuwerkerken-Aalst Elite.z.c/U23

  Dinsdag koerst Dimitri in Nieuwerkerken bij Aalst - start 15h00 - 118,5km - 15 x 7,9 km

  Hoezestraat 38, 9320 Nieuwerkerken-Aalst

  www.facebook.com/denieuwe.denderzonennieuwerkerken

 • Dimitri kraakt in finale van GP Isbergues !

  Met een rotvaart vlogen de renners over het plaatselijk parcours van Isbergues. Nog slechts een 60-tal renners bleven over van de 160 deelnemers. Onderweg had de wind en het verraderlijke parcours al heel wat slachtoffers gemaakt. Dimitri wist zich te handhaven maar kon zich op het plaatselijke bochtige parcours niet goed meer positioneren. Ook de vermoeidheid van een zware koersweek liet zich voelen. Toch bleef Dimitri aanklampen terwijl het peloton elke ronde kleiner werd. De Jacht op drie vluchters duurde tot in de laatste kilometer waardoor het tempo niet zakte. Toen er achteraan een kloofje viel moest ook Dimitri met een tiental renners de rol lossen.

  Team Joker had blijkbaar veel vertrouwen in hun jonge snelle spurter, want de volledige ploeg trok het peloton op sleeptouw. In de spurt maakte de Noor Kristoffer Halvorsens (Team Joker) het dan ook knap af, hij hield Ramain Feillu en Baptiste Planckaert achter zich. Dimitri werd als 46ste afgevlagd en was blij dat het voorbij was. Dit leek wel een criterium op dit plaatselijke parcours, ook de lichte regenval maakte het er zeker niet makkelijker op. Toch was Dimitri hier opnieuw één van de eerste niet profs aan de aankomst. 

 • Strijdlustige Dimitri in Primus Classic !

  De Primus Classic ofwel Impanis - Van Petegem is een gecontroleerde wedstrijd geworden waarin een massaspurt bij velen op voorhand stond aangevinkt. Toch zag het er even naar uit dat we met een kleine groep naar de aankomst zouden rijden. Na de beklimming van de Smeysberg had zich een kopgroep van 10 renners gevormd met daarbij heel wat toppers. Dimitri die zelf nog probeerde een tegenaanval op te zetten, zag even verder dat de tien weer werden bijgehaald. Een massaspurt was vanaf dan onvermijdelijk geworden. De messen werden geslepen want Timothy Dupont had er zin in maar ook de renners van Etixx-Quick Step trokken de kaart van de massaspurt. Een duel zoals één dag eerder in Koolskamp kondigde zich aan maar het werd al snel duidelijk dat er geen maat stond op de snelle Colombiaan. Gaviria Rendon Fernando  pakte revanche voor zijn nederlaag van één dag eerder in Koolskamp en won overtuigend de Primus Classic.

  Dimtri kwam samen met een honderdtal renners als 68ste over de finish. Dit was een vreemde wedstrijd, zei Dimitri achteraf, met heelwat smalle en kronkelige wegen, waarbij je 5 uur lang supergeconcentreerd moest blijven. Op de Smeysberg zat ik dan ook net iets te ver om te kunnen reageren. Maar echt in de problemen was Dimitri nooit gekomen.   

 • Geweldige Dimitri in GP de Wallonie !

  17 seconden na winnaar Tony Gallopin kwam Dimitri als 19de over de eindstreep op de Citadel van Namen. Na een spannende en supersnelle slotklim zagen we Dimitri nog steeds in de kopgroep zitten, enkel de laatste honderden meters kon hij het gaatje dat anderen voor hem lieten vallen niet meer dichten. Met een knappe 19de plaats zette hij opnieuw zijn naam tussen de toppers. 

  Lees meer...

 • Woensdag 14 september GP de Wallonie !

 • Dimitri ziet ploegmakker Massimo Vanderaerden zegevieren in Eizer !

  Dimitri was tevreden met zijn vierde plaats in Eizer maar ook met de eerste zege van zijn sympathieke ploegmaat Massimo Vanderaerden. Massimo zegevierde solo nadat hij op anderhalve ronde, 10km, van de finish in de aanval was getrokken. Ook Dimitri had even tevoren zijn kaarten op tafel gegooid en was samen met Jorden De Haes in de aanval getrokken, zij kregen echter niet veel vrijheid en werden weer bijgehaald. De aanval van Massimo kende meer succes en dat vond Dimitri best ok.   

  Lees meer...

 • Ook in Erpe ging Dimitri vol voor de zege !

  Met een late aanval probeerde Dimitri nog een spurt met 10 renners te ontlopen. Zijn poging hield net niet stand tot aan de aankomst zodat er toch werd gespurt voor de zege. Niels De Rooze (Ploegmaat bij Veranclassic-Ago) maakte het knap af in de spurt en zegevierde zo op zijn 24ste verjaardag voor het eerst in een profkoers. Dimitri werd 8ste en maakte een hele sterke indruk in Erpe. 

  Lees meer...

 • Knalprestatie van Dimitri in Stadsprijs Geraardsbergen !

  Met dertien renners bleven ze vooraan nog over in de slotronde. Dimitri die al de hele koers in de aanval had gereden (waar hoorden we dat nog) gaf geen krimp en ging vol mee voor de overwinning. Op de slotklim naar de Markt in Geraardsbergen moest hij echter het hoofd buigen voor de snellere jongens. De zege ging , toch wel iets verrassend, naar de Est Mihkel Raim. Hij bleek net iets sneller dan de Nederlander Mike Teunissen en Nicolas Vereecken. Dimitri knalde na Pim Ligthart (Lotto-Soudal), Jasper Stuyven(Trek-Segafredo) en Jérôme Baugnies(Wanty-Groupe Gobert) als 7de over de eindstreep. 

  Lees meer...