counter

Insectenbeet verknalt feestje in Putte-Kapellen !

Waar kwam die wesp nu nog vandaan ?

Met een volledig dicht getrokken oog, na een insectenbeet, bereikte Dimitri de finish in de sluitingsprijs te Putte-Kapellen. De massale valpartij in de voorlaatste ronde kon hij nog wel vermijden maar het zicht was zo slecht geworden dat hij zich achteraan in het peloton moest laten meedrijven. Geen dichte ereplaats dus voor Dimitri in de afsluiter van het Belgisch wielerseizoen net nu het geen echte massaspurt werd ! De grote valpartij op 20km van de finish had het peloton helemaal uit elkaar gereten maar Dimitri was toen al een tijdje "op den tast" aan het rijden. Hij leek meer op een bokser die na een kamp van 12 ronde, flink gehavend, in zijn hoekje zat.

Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) wint sluitingsprijs !

Roy-Jans.jpgHelemaal vooraan ging het tussen de snelle jongens om de zege, alhoewel er al een groot aantal waren uitgeschakeld kregen we toch nog een mooie spurt. Zegekoning Timothy Dupont kwam enkele centimeters tekort om zijn 18de zege van het seizoen te behalen. Ook de Nederlander Moreno Hofland (Lotto-Jumbo volgend jaar Lotto-Soudal) moest zich tevreden stellen met de 3de plaats want het was Roy Jans die het snelst was. Timothy Dupont is wel de eindwinnaar geworden van de eerste Napoleon Games Cup.

Transfermolen draait op volle toeren !    

Traditioneel is ook dat na de sluitingsprijs de transfermolen op volle toeren komt. Maar er hangt onheil boven het amateurwielrennen in België ! De vooruitzichten zijn somber, terwijl alle aandacht in het wielrennen nu naar het WK in Qatar gaat dreigt er een catastrofe bij de continentale teams. Heel wat teams hebben de waarborgen, die nodig zijn om de oprichting of voortzetting van een continentaal team te verzekeren, niet betaald ! Dit betekent dat zij er ofwel mee stoppen ofwel helemaal niet zeker zijn dat het nog goed komt. De reden hiervoor moeten we gaan zoeken in de nieuwe reglementeringen (vooral financiële) die volgend jaar van toepassing zijn. Wat nu al vast staat is dat Veranclassic-AGO Cycling Team er mee stopt. Algemeen Manager, Geoffrey Coupé maakte dit één dag na de sluitingsprijs bekend. Maar zoals we al eerder melden, zijn zij niet allen. Er gaan er nog volgen want financieel lijkt er een groot probleem te ontstaan in vele continentale teams. Waar al die renners dan heen moeten blijft een groot vraagteken, heel veel talent lijkt opnieuw verloren te gaan door deze hakbijl, wordt ongetwijfeld vervolgd !   

De commentaren zijn gesloten.