counter

 • 10de Steak Eetfestijn was opnieuw groot succes !

  Dankzij jullie allemaal, vrienden, supporters en sympathisanten, werd het 10de Steak Eetfestijn opnieuw een gigantisch succes, waarvoor onze dank. 600 schotels werden er geserveerd door meer dan 40 vrijwilligers die wij ook allemaal nog eens willen bedanken. Dimitri zelf was fier en blij om zoveel mensen te mogen begroeten.

  IMG_20161029_202633.jpgDe hoofdprijs van onze tombola, een vakantie waardebon van 250 euro, werd gewonnen door Els Heyveart (mama van wielrenner Niels Vandyck). Zij zat met 635800 kcal het dichtst bij het juiste antwoord (635193 kcal) op de schiftingsvraag. 

 • Insectenbeet verknalt feestje in Putte-Kapellen !

  Waar kwam die wesp nu nog vandaan ?

  Met een volledig dicht getrokken oog, na een insectenbeet, bereikte Dimitri de finish in de sluitingsprijs te Putte-Kapellen. De massale valpartij in de voorlaatste ronde kon hij nog wel vermijden maar het zicht was zo slecht geworden dat hij zich achteraan in het peloton moest laten meedrijven. Geen dichte ereplaats dus voor Dimitri in de afsluiter van het Belgisch wielerseizoen net nu het geen echte massaspurt werd ! De grote valpartij op 20km van de finish had het peloton helemaal uit elkaar gereten maar Dimitri was toen al een tijdje "op den tast" aan het rijden. Hij leek meer op een bokser die na een kamp van 12 ronde, flink gehavend, in zijn hoekje zat.

  Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) wint sluitingsprijs !

  Roy-Jans.jpgHelemaal vooraan ging het tussen de snelle jongens om de zege, alhoewel er al een groot aantal waren uitgeschakeld kregen we toch nog een mooie spurt. Zegekoning Timothy Dupont kwam enkele centimeters tekort om zijn 18de zege van het seizoen te behalen. Ook de Nederlander Moreno Hofland (Lotto-Jumbo volgend jaar Lotto-Soudal) moest zich tevreden stellen met de 3de plaats want het was Roy Jans die het snelst was. Timothy Dupont is wel de eindwinnaar geworden van de eerste Napoleon Games Cup.

  Transfermolen draait op volle toeren !    

  Traditioneel is ook dat na de sluitingsprijs de transfermolen op volle toeren komt. Maar er hangt onheil boven het amateurwielrennen in België ! De vooruitzichten zijn somber, terwijl alle aandacht in het wielrennen nu naar het WK in Qatar gaat dreigt er een catastrofe bij de continentale teams. Heel wat teams hebben de waarborgen, die nodig zijn om de oprichting of voortzetting van een continentaal team te verzekeren, niet betaald ! Dit betekent dat zij er ofwel mee stoppen ofwel helemaal niet zeker zijn dat het nog goed komt. De reden hiervoor moeten we gaan zoeken in de nieuwe reglementeringen (vooral financiële) die volgend jaar van toepassing zijn. Wat nu al vast staat is dat Veranclassic-AGO Cycling Team er mee stopt. Algemeen Manager, Geoffrey Coupé maakte dit één dag na de sluitingsprijs bekend. Maar zoals we al eerder melden, zijn zij niet allen. Er gaan er nog volgen want financieel lijkt er een groot probleem te ontstaan in vele continentale teams. Waar al die renners dan heen moeten blijft een groot vraagteken, heel veel talent lijkt opnieuw verloren te gaan door deze hakbijl, wordt ongetwijfeld vervolgd !   

 • Dimitri weer op de afspraak in Memorial Franck Vandenbroucke !

  Arnaud Démare toont Wk vorm in Binche !

  Dimitri toonde zich meermaals in de laatste Waalse koers van het seizoen. De wedstrijd zat echter op slot door de vroege ontsnapping van twee vluchters, de Deen Lars Bak en de Noor Stake Laengen maakten er een lange uitstap van. Tien minuten bedroeg hun voorsprong na de beklimming van de Petit Poggio maar van dan af ging die weer slinken. In de finale toonde Dimitri zich meermaals en was hij bij de pinken toen een vijftiental renners zich lichtjes afscheiden van het peloton. Maar ook dat feestje ging niet door. Met meer dan honderd renners stoven ze richting aankomst. Dimitri kwam als 53ste, in het midden van het peloton,over de eindstreep waar de Fransman Arnaud Demare met een sterk nummer uitpakte !

 • Dimitri op heel hoog niveau in Eurometropole Tour !

  Met een 20ste plaats stak Dimitri er weer torenhoog bovenuit als niet professioneel wielrenner. Net zoals in de GP de Wallonie was Dimitri ook nu weer de beste elite renner zonder contract. Hij had zich, vroeg in de wedstrijd, knap in de vlucht met heel wat favorieten weten te plaatsen. 50 van de 160 deelnemers reden na 20 helse kilometers en in barre weersomstandigheden weg. Niemand van de achtervolgers kwam nog terug. Meteen werd duidelijk dat Dimitri deze wedstrijd tussen de toppers zou volmaken. Maar hij deed meer, in de slotronde trok hijzelf nog in de tegenaanval en mocht hij samen met Pim Ligthart spurten voor plaats 19. Kijk maar eens naar de uitslag en het deelnemersveld, dan wordt deze prestatie nog indrukwekkender.

  Dylan Groenewegen won met een link manoeuvre deze 76e Eurométropole Tour in Doornik. Oliver Naesen leek ons de sterkste renner in koers en ging deze wedstrijd waarschijnlijk ook winnen mocht Groenewegen niet naar de nadar gereden zijn met Naesen naast zich. Het mag een wonder heten dat de Belgische Wk ganger zich recht hield. In het andere geval was Groenewegen waarschijnlijk wel gedeklasseerd. Tom Boonen werd derde nadat de twee Lotto renners Debusschere en Roelandts zichzelf buitenspel hadden gereden.