counter

Dimitri wordt prof bij WB-Veranclassic-Aqua Protect !

Het heeft nog even geduurd maar nu is de kogel definitief door de kerk. Dimitri wordt in 2017 prof bij het Waalse WB-Veranclassic-Aqua Protect (ex Wallonie Bruxelles) ! De overeenkomst werd al een tijdje geleden getekend maar het bleef wachten op het ja-woord van de UCI. WB-Veranclassic-Aqua Protect maakt in 2017 de overstap van het continentale naar het procontinentale niveau ofwel de 2de divisie van het profwielrennen, net onder de Pro-tour. Dit betekent dat er volgend seizoen 6 Belgische profploegen (4 op procontinentaal en 2 op protour niveau) zullen te zien zijn. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Willems Verandas-Crelan de overstap zou maken, samen met Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise (vroegere Topsport Vlaanderen) komen zij allemaal uit op procontinentaal niveau.   

Voor Dimitri betekent dit een geweldige opsteker na 7 seizoenen hard werken bij de beloften U23 en elite renners zonder contract. Toch zijn wij er allemaal - en wij niet alleen - van overtuigd dat deze overstap terecht is. Meer zelfs, deze promotie had Dimitri, volgens ons, al enkele jaren eerder mogen krijgen.

Het voorbije jaar reed Dimitri zich echter zodanig in de kijker dat er meer en meer mensen van overtuigd waren dat die grote motor-peyskens wel niet mis zou staan in het profpeloton. Toen Dimitri vorig jaar rond deze tijd bekend maakte dat hij voor Veranclassic-AGO zou gaan rijden rezen er twijfels. Maar twaalf maanden later blijkt dat het een schot in de roos was. Geoffrey Coupé (Manager Veranclassic-AGO) heeft Dimitri het afgelopen seizoen veel vertrouwen gegeven, net datgene wat er een beetje ontbrak de vorige jaren, de resultaten bleven dan ook niet uit. Christophe Brandt (manager Wallonie Bruxelles) zag dat het goed was en hij trok Dimitri aan. Het was wel nog even afwachten op de goedkeuring van het dossier door de UCI alvorens de renners hun handtekening onder een profcontract konden plaatsen. Op 1 december kwam dan het verlossende nieuws. Dimitri bedankte ondertussen ook iedereen die hem al die jaren bleef steunen en natuurlijk ook de mensen van zijn nieuwe team WB-Veranclassic-Aqua Protect voor het vertrouwen. 2017 zal er dus weer wat anders uitzien, niet alleen voor Dimitri maar ook voor ons, de supporters. Welke wedstrijden Dimitri zal betwisten is nog niet helemaal duidelijk maar we hebben wel al vernomen dat het wielerseizoen zal starten op 29 januari in Marseille (GP la Marseillaise).      

De commentaren zijn gesloten.