counter

WB-Veranclassic-Aqua Protect was prijzenpakker in Tour de Normandie !

De 37ste Ronde van Normandië was er ééntje op maat gesneden van de snelle jongens. Toch is de winnaar, Anhony Delaplace, niet meteen een snelle jongen maar wel een gevestigde waarde in het profpeloton. Hij maakte zich meteen topfavoriet door de openingsrit met kleine voorsprong te winnen, een kloofje dat onoverbrugbaar bleek.

 


IMG_0046-001.JPGNochtans deden ze er bij WB-Veranclassic-Aqua Protect alles aan om dit te veranderen. De snelle Justin Jules (3de in de eerste rit) was de man die een gooi moest doen naar de eindzege. Na afloop van de 4de rit zag het er heel goed uit, die rit met aankomst in Argentan werd gewonnen door Justin Jules en mede door de bonificaties werd het kloofje nog wat kleiner, slechts 19" bleven er goed te maken. Met nog drie ritten en mogelijk evenveel massaspurts geloofden ze er weer volop in bij WBVeranAquaPro. Maar de druk lag ook helemaal op hun schouders en het vele kopwerk op de steeds weer vroege ontsnappingen begon zijn tol te eisen. In de massaspurt in Bagnoles de l'Orne (5de rit) liep het een beetje fout en pakte Justin Jules net naast de boni met een vierde plaats, de eindzege zou nu heel moeilijk worden. Daarop trok het team dan zelf in de aanval in rit 6, bijna was het hen gelukt. Sebastien Delfosse reed met drie metgezellen onderweg meer dan 2' minuten voorsprong bij elkaar en was daarmee ook virtueel leider. In de finale echter kregen de jongens  van leider Delaplace (Fortuneo-Vital Concept) dan weer steun van andere teams om het gaat te dichten. Toen de kloof zakte tot onder de minuut en de leidersplaats niet meer in gevaar was gingen ze bij WB-Veranclassic-Aqua Protect vol voor een tweede zege. Die kwam er net niet want Sebastien Delfosse werd op de meet geklopt. Alles dan maar op de slotrit in de straten van Caen maar ook daar werd Justin Jules vierde en dus geen boni meer. 

IMG_0072-002.JPGToch werden er heel wat prijzen gewonnen door Dimitri en zijn ploegmaats. Naast één ritzege van Justin Jules en zijn zeven toptien plaatsen won hij natuurlijk het puntenklassement en de daaraan verbonden groene trui. Door de goede klassering van Justin Jules (3de plaats) Dimitri (12de plaats) en Sebastien Delfosse (20ste plaats) en de vele dichte ereplaatsen ging ook het ploegenklassement naar WB-Veranclassic-Aqua Protect. Enkel de kers op de taart ontbrak door het mislopen van de eindzege. Maar daar hebben ze met vijf renners (Duquennoy opgave na rit 2), zeven dagen lang alles aan gedaan om ook dit te behalen.  

 

 http://www.tourdenormandiecycliste.fr/

 

De commentaren zijn gesloten.