counter

 • Zaterdag 1 april, Volta Limburg Classic UCI 1.1!

  Op Zaterdag 1 april zal Dimitri in het Nederlandse Eijsden deelnemen aan de 44ste editie van de Limburg Volta Classic (voorheen, De Hel van het Mergelland). Twee jaar geleden nam Dimitri al eens deel aan deze mini versie van de Amstel Gold Race. Alle info over deze wedstrijd kan je terugvinden via onderstaande link.

   http://www.voltalimburgclassic.nl

  http://www.wbca.be

 • WB-Veranclassic-Aqua Protect was prijzenpakker in Tour de Normandie !

  De 37ste Ronde van Normandië was er ééntje op maat gesneden van de snelle jongens. Toch is de winnaar, Anhony Delaplace, niet meteen een snelle jongen maar wel een gevestigde waarde in het profpeloton. Hij maakte zich meteen topfavoriet door de openingsrit met kleine voorsprong te winnen, een kloofje dat onoverbrugbaar bleek.

   

  Lees meer...

 • Nederlandse belofte Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy) vloert iedereen in massaspurt !

  12042900_650290928447554_1576701269010317257_n-e1466796098133-728x350.jpgHet was een beetje te verwachten, de eerste massaspurt in de Ronde van Normandië 2017 is een feit. Een scenario zoals we zo vaak zien in de overgangsritten, vier renners tekenden voor de ontsnapping van de dag die stand hield tot op 5 km van de finish. Het ontketende peloton stoof door richting aankomst waar de Nederlandse Belofte Kampioen de spurt helemaal naar zijn hand zette. Dimitri liet het aan zich voorbijgaan en bolde als 113de over de finishlijn.

  In de algemene rangschikking veranderd er natuurlijk niet zoveel zodat ook in de 3de rit over 166 km Anthony Delaplace in de gele leiderstrui zal starten. Dimitri blijft eveneens op de 15de plaats staan nadat hij zonder tijdverlies in de 2de rit was binnengekomen. Er wordt regen voorspeld voor de 3de rit op woensdag en de temperatuur gaat ook een paar graden naar beneden, iets in ons zegt dat we aan het slot geen massaspurt verwachten ! 

  http://www.tourdenormandiecycliste.fr/

 • Dimitri begint met mooie 15de plaats in Ronde van Normandië !

  De Fransman Anthony Delaplace (Fortuneo-Vital Concept) wint openingsrit !


  Delaplace.jpgWat een openingsrit was me dat ! Wind, waaiers en valpartijen zorgden voor een totale verbrokkeling en renners die tot meer dan 10' verloren. Dimitri deed het geweldig, hij zat samen met nog enkele ploegmaats in de eerste achtervolgende groep. Anthony Delaplace is meteen ook de eerste leider, voor WB-Veranclassic-Aqua Protect vielen er verder ook nog prijzen uit de kast, Justin Jules (3de plaats) krijgt de groene puntentrui, Lukas Spengler mag in de tweede rit starten met de rode trui als leider van de tussenspurten en Dimitri staat op de 15de plaats, op 42" van de leider. 

  De tweede rit op dinsdag is 148 km lang, met vooral in het begin heel wat verraderlijke hellingen. De wind lijkt wat meer te gaan liggen zodat een massaspurt tot de mogelijkheden behoort maar ook een kleine kopgroep, met renners die reeds ver zijn teruggeslagen in de rangschikking, krijgen hier misschien wel hun kans. 

  http://www.tourdenormandiecycliste.fr/

 • Dimitri trekt van 20 tot 26 maart naar Normandië !

  Wij wensen Dimitri en zijn ploegmaats veel succes in de Tour de Normandie !

  http://www.tourdenormandiecycliste.fr/

 • Nacer Bouhanni (Cofidis) spurt iedereen uit het wiel in Nokere Koerse !

  De sterke collectieve prestatie van WB-Veranclassic-Aqua Protect was net niet genoeg voor de zege !


  IMG_9698.JPGMet z'n vieren doken ze op kop van het peloton de slotkilometer in nadat Dimitri het eerste deel van de slotronde voor zijn rekening had genomen. De snelle jongens Roy Jans en Justin Jules zaten op positie 3 en 4 maar dan liep het mis. Toen de Fransman Justin Jules op 200 meter van de finish wou aanzetten verloor hij alle contact met de straatstenen en slipte zijn wiel helemaal door waardoor de snelheid weg was. Nacer Bouhanni liet het niet aan zijn hart komen en stoof door naar de zege. Hij won met sprekend gemak deze 72ste editie van Nokere Koerse.  

 • Woensdag start Dimitri in Nokere Koerse !

  Nokere Koerse wordt voor Dimitri de allereerste wedstrijd op Belgische bodem in 2017. De vorige edities van Nokere Koerse waren de snelle mannen telkens aan het feest. Vorig jaar ging de overwinning naar de Belgische zegekoning Timothy Dupont. Met Roy Jans en Justin Jules mikken ook WBVeranAquaPro op succes in een massaspurt. Maar de concurrentie zal groot zijn want alle deelnemende ploegen hebben hun snelste renners afgevaardigd, Timothy Dupont (Verandas Willems-Crelan), Kris Boeckmans (Lotto-Soudal), Erik Baska (Bora-Hansgrohe), Baptiste Planckaert (Team Katusha-Alpecin), Nacer Bouhanni (Cofidis), Dan McLay (Fortuneo-Vital Concept), Bert Van Lerbeghe (Sport Vlaanderen-Baloise) Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert) en Natuurlijk Roy Jans en Justin Jules (WB-Veranclassic-Aqua Protect). Deze wedstrijd is ook live te volgen op één vanaf 15u.  

 • Fransen zegevieren in massaspurt Paris-Troyes !

  Met een vierde en zesde plaats grepen de snelle jongens, Roy Jans en Justin Jules, van WB-Veranclassic-Aquaprotect net naast het podium !

  B9711394280Z.1_20170313124123_000+G3R8MGHGQ.1-0.jpgDe opdracht was simpel indien het tot een massaspurt zou komen moesten de snelle jongens zo goed als mogelijk worden afgezet. Dimitri deed wat hij kon, maar hij moest zich eerst nog total loss rijden om de ontsnapte koplopers terug te halen. Zelf ging hij, op 15 km van de finish, met een zevental renners in de aanval om op 2 km van de aankomst het peloton te zien terugkeren. Nog even piloteerde hij de snelle jongens Jans en Jules naar voren en dan zat het werk erop. De zege was voor de Fransman Yannis Yssaad (Armée de Terre) voor nog een andere Fransman Thomas Boudat (Direct Energie) en onze landgenoot Bert Vanlerberghe (Sport Vlaanderen Baloise). Dimitri bolde als 104de over de eindstreep, moe maar voldaan !

   

 • Zondag 12 maart start Dimitri in Paris-Troyes (UCI 1.2)

  Zondag 12 maart start Dimitri in de 59ste editie van Paris-Troyes. Een UCI 1.2 wedstrijd verreden tussen Nogent-sur-Seine en Troyes over 179km. alle info over deze wedstrijd is terug te vinden via onderstaande link. We wensen Dimitri alvast veel succes !

  Le book de Paris-Troyes 2017

 • Dimitri hielp ploegmaat Delfosse mee aan winst in Drôme Classic !


  Met een 17de plaats op slechts 17 seconden van winnaar en ploegmaat Sebastien Delfosse deed Dimitri alweer van zich spreken in deze Franse semi - klassieker. Tot op drie kilometer van de finish reden Dimitri en Sebastien Delfosse nog naast elkaar in de kopgroep van een kleine 40 renners. Net voor de laatste klim bracht Dimitri zijn ploegmaat nog naar voren om daar toe te slaan. Dimitri die achterin begon aan de laatste klim ging nog een 20-tal renners voorbij maar helemaal vooraan geraakte hij niet meer. Daar was de aanval ingezet door Sebastien Delfosse en met succes want hij liet een tweede zege van het seizoen optekenen voor het Team WB-Veranclassic-Aqua Protect. 

  58b31a1379a8b.jpgDimitri kwam 17 seconden na de winnaar als eerste van een achtervolgend groepje als 17de over de eindstreep en mocht meteen volop meegenieten van de winst van zijn ploegmaat. Opnieuw een knappe prestatie van Dimitri die een dag eerder ook al deelnam aan de Classic de l'Ardeche. Daar werd hij 32ste maar kloeg hij over het koude weer en de te blote benen - geen lange beenstukken aangetrokken - . Een dag later liet hij opnieuw zien dat het wel goed zit met de conditie. 

  Het is nu even wachten op de volgende wedstrijd aangezien Dimitri niet zal deelnemen aan de Vlaamse koersen. Tot slot, willen we ook langs deze weg onze welgemeende felicitaties meegeven aan Dimitri's ploegmaat Alex Kirsch (Lux). Dit voor zijn fantastische wedstrijd in de GP Le Samyn van afgelopen woensdag. Enkel een beresterke Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) kon hem afhouden in een spurt van stervende zwanen na een alweer heroïsche koers.  

  http://www.boucles-drome-ardeche.fr