counter

Supportersvrienden Dimitri Peyskens - Page 2

 • Dimitri deelde de lakens uit in Sint-Lievens -Houtem !

  Met een 3de plaats voor Dimitri en opnieuw winst voor Veranclassic-AGO (Samuel Leroux) was de karwei helemaal af. Liever had hij zelf gewonnen in Sint-Lievens-Houtem, maar Dimitri laten ze tegenwoordig niet meer zo vlug wegrijden, en daarom trok hij in de finale volledig de kaart van het ploegenspel. Op 2 km van de finish hield Dimitri de benen stil toen ploegmakker Samuel Leroux aanzette. Het bleek voldoende voor de jonge Fransman, die in bloedvorm verkeerd, om de zege te pakken. Dimitri leek het in de spurt te halen voor de tweede plaats maar net als vorige week kwam er op de finishlijn nog ééntje over. Ook de derde renner van Veranclassic-AGO (Axel Flet) deed zijn duit in het zakje door de spurt van het peloton te winnen en het feestje compleet te maken. 

  IMG_6898.JPGMaar wat een sterke Dimitri zagen we weer aan het werk, aanval na aanval zette hij op, tot hij op 3 ronden van het einde, met een 11-koppige groep, definitief wegreed. In de slotronde maakten de ploegmaats van Veranclassic-AGO het mooi af. Opnieuw gunde Dimitri het succes aan een ploegmaat boven eigenbelang maar het gebaar van de winnaar naar Dimitri na de wedstrijd sprak boekdelen.

   

 • Dimitri in ontsnapping van de dag, maar spurters krijgen hun zin !

  Kruopis.jpgDe 13de Gooikse Pijl is gewonnen door de Litouwer Aidis Kruopis (Willems Verandas) hij was de snelste in de massaspurt van een uitgeregende Gooikse Pijl. Dimitri die samen met twaalf vluchters deel uitmaakte van de ontsnapping van de dag, had er alles aan gedaan om die massaspurt te ontlopen. Maar de Gooikse pijl blijkt een eenvoudige koers om te controleren, het parcours met al die grote en rechte wegen maken dit mogelijk. In de massaspurt mengde Dimitri zich niet (68e plaats), die ging, net als zo vaak dit jaar, naar Willems Verandas.  

 • Zondag 25 september 13e Gooikse Pijl

 • Onvermoeibaar ! maar toch geklopt in de spurt !

  De zege in Nieuwerkerken bij Aalst was voor Glenn Rotty (Cibel) hij versloeg zijn 8 metgezellen in de spurt. Dimitri die in elke ontsnapping was betrokken moest zich tevreden stellen met de 4de plaats. 

  De kermiskoers van Nieuwerkerken kreeg 71 deelnemers aan de start die 15 plaatselijke ronden moesten afleggen. Dimitri die er zin in had vloog er meteen in. Eén ronde liep hij warm in het peloton om er dan vanonder te muizen. De organisatoren loofden heel wat premies uit en dat was mooi meegenomen voor de vluchters. Het peloton kreeg Dimitri niet meer te pakken maar de laatste 9 medevluchters kon hij op het vlakke parcours ook niet meer afschudden. Dimitri leek in de spurt lange tijd op plaats twee te eindigen maar op de streep zag hij nog twee renners naast zich komen. Bij het bekijken de finishfoto bleek Dimitri net naast het podium te vallen. Er volgen nu nog zeven wedstrijden tot het einde van het seizoen. Daarin wil Dimitri met zijn huidige, prima, vormpeil nog wat tonen.   

 • Dinsdag 20 september - Nieuwerkerken-Aalst Elite.z.c/U23

  Dinsdag koerst Dimitri in Nieuwerkerken bij Aalst - start 15h00 - 118,5km - 15 x 7,9 km

  Hoezestraat 38, 9320 Nieuwerkerken-Aalst

  www.facebook.com/denieuwe.denderzonennieuwerkerken

 • Dimitri kraakt in finale van GP Isbergues !

  Met een rotvaart vlogen de renners over het plaatselijk parcours van Isbergues. Nog slechts een 60-tal renners bleven over van de 160 deelnemers. Onderweg had de wind en het verraderlijke parcours al heel wat slachtoffers gemaakt. Dimitri wist zich te handhaven maar kon zich op het plaatselijke bochtige parcours niet goed meer positioneren. Ook de vermoeidheid van een zware koersweek liet zich voelen. Toch bleef Dimitri aanklampen terwijl het peloton elke ronde kleiner werd. De Jacht op drie vluchters duurde tot in de laatste kilometer waardoor het tempo niet zakte. Toen er achteraan een kloofje viel moest ook Dimitri met een tiental renners de rol lossen.

  Team Joker had blijkbaar veel vertrouwen in hun jonge snelle spurter, want de volledige ploeg trok het peloton op sleeptouw. In de spurt maakte de Noor Kristoffer Halvorsens (Team Joker) het dan ook knap af, hij hield Ramain Feillu en Baptiste Planckaert achter zich. Dimitri werd als 46ste afgevlagd en was blij dat het voorbij was. Dit leek wel een criterium op dit plaatselijke parcours, ook de lichte regenval maakte het er zeker niet makkelijker op. Toch was Dimitri hier opnieuw één van de eerste niet profs aan de aankomst. 

 • Strijdlustige Dimitri in Primus Classic !

  De Primus Classic ofwel Impanis - Van Petegem is een gecontroleerde wedstrijd geworden waarin een massaspurt bij velen op voorhand stond aangevinkt. Toch zag het er even naar uit dat we met een kleine groep naar de aankomst zouden rijden. Na de beklimming van de Smeysberg had zich een kopgroep van 10 renners gevormd met daarbij heel wat toppers. Dimitri die zelf nog probeerde een tegenaanval op te zetten, zag even verder dat de tien weer werden bijgehaald. Een massaspurt was vanaf dan onvermijdelijk geworden. De messen werden geslepen want Timothy Dupont had er zin in maar ook de renners van Etixx-Quick Step trokken de kaart van de massaspurt. Een duel zoals één dag eerder in Koolskamp kondigde zich aan maar het werd al snel duidelijk dat er geen maat stond op de snelle Colombiaan. Gaviria Rendon Fernando  pakte revanche voor zijn nederlaag van één dag eerder in Koolskamp en won overtuigend de Primus Classic.

  Dimtri kwam samen met een honderdtal renners als 68ste over de finish. Dit was een vreemde wedstrijd, zei Dimitri achteraf, met heelwat smalle en kronkelige wegen, waarbij je 5 uur lang supergeconcentreerd moest blijven. Op de Smeysberg zat ik dan ook net iets te ver om te kunnen reageren. Maar echt in de problemen was Dimitri nooit gekomen.   

 • Geweldige Dimitri in GP de Wallonie !

  17 seconden na winnaar Tony Gallopin kwam Dimitri als 19de over de eindstreep op de Citadel van Namen. Na een spannende en supersnelle slotklim zagen we Dimitri nog steeds in de kopgroep zitten, enkel de laatste honderden meters kon hij het gaatje dat anderen voor hem lieten vallen niet meer dichten. Met een knappe 19de plaats zette hij opnieuw zijn naam tussen de toppers. 

  Lees meer...

 • Woensdag 14 september GP de Wallonie !

 • Dimitri ziet ploegmakker Massimo Vanderaerden zegevieren in Eizer !

  Dimitri was tevreden met zijn vierde plaats in Eizer maar ook met de eerste zege van zijn sympathieke ploegmaat Massimo Vanderaerden. Massimo zegevierde solo nadat hij op anderhalve ronde, 10km, van de finish in de aanval was getrokken. Ook Dimitri had even tevoren zijn kaarten op tafel gegooid en was samen met Jorden De Haes in de aanval getrokken, zij kregen echter niet veel vrijheid en werden weer bijgehaald. De aanval van Massimo kende meer succes en dat vond Dimitri best ok.   

  Lees meer...

 • Ook in Erpe ging Dimitri vol voor de zege !

  Met een late aanval probeerde Dimitri nog een spurt met 10 renners te ontlopen. Zijn poging hield net niet stand tot aan de aankomst zodat er toch werd gespurt voor de zege. Niels De Rooze (Ploegmaat bij Veranclassic-Ago) maakte het knap af in de spurt en zegevierde zo op zijn 24ste verjaardag voor het eerst in een profkoers. Dimitri werd 8ste en maakte een hele sterke indruk in Erpe. 

  Lees meer...

 • Knalprestatie van Dimitri in Stadsprijs Geraardsbergen !

  Met dertien renners bleven ze vooraan nog over in de slotronde. Dimitri die al de hele koers in de aanval had gereden (waar hoorden we dat nog) gaf geen krimp en ging vol mee voor de overwinning. Op de slotklim naar de Markt in Geraardsbergen moest hij echter het hoofd buigen voor de snellere jongens. De zege ging , toch wel iets verrassend, naar de Est Mihkel Raim. Hij bleek net iets sneller dan de Nederlander Mike Teunissen en Nicolas Vereecken. Dimitri knalde na Pim Ligthart (Lotto-Soudal), Jasper Stuyven(Trek-Segafredo) en Jérôme Baugnies(Wanty-Groupe Gobert) als 7de over de eindstreep. 

  Lees meer...

 • Bronzen Dimitri straalt naast driekleur van Dries De Bondt !

  Dimitri pakt na het zilver in de ploegentijdrit(Veranclassic-Ago) te Borlo nu ook het brons in het BK voor Elite renners zonder contract te Stabroek !

  Voor de tweede maal in korte tijd hoorde Dimitri de Brabançonne spelen terwijl hijzelf op het podium stond. Dat gebeurde een eerste maal toen hij met zijn ploegmakkers van Veranclassic-Ago vice kampioen werd in de ploegentijdrit. In Stabroek deed Dimitri nog straffer, met een regelrechte gooi naar de driekleur ! Met drie bleven ze in de slotronde over, Dries De Bondt, Jimmy Janssens en Dimitri zouden spurten voor de zege en de zo fel begeerde driekleur. Topfavoriet en zegekoning Dries De Bondt bleek de sterkste en won voor Jimmy Janssens en Dimitri. Drie toppers die het zomaar zouden kunnen maken bij de elite !

   

  Lees meer...

 • Dimitri met vermoeide benen op 4de plaats in Overijse !

  IMG_3945.JPGMinder dan 24 uur na de finish van Dwars door het Hageland stond Dimitri aan de start van de Grote Prijs Molenhoek in Overijse. De koers die meter Martine mee organiseert en die Dimitri in 2010 als eerstejaarsbelofte al eens won. Enkele toppers waren present in Overijse, waaronder de net naar de profs gepromoveerde Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) hij reed in Overijse zijn laatste wedstrijd als elite renner zonder contract voor Crelan-Vastgoed Service. De wedstrijd begon met slecht nieuws , amper waren de renners vertrokken toen we melding kregen van een zware valpartij waarbij vier renners waren betrokken. Het grootste slachtoffer bleek streekrenner Jonas Philips uit Vossem te zijn. Het duurde heel lang alvorens hij kon afgevoerd worden met de ziekenwagen, een MUG team kwam ter plaatse en stabiliseerde de onfortuinlijke renner. Later op de avond kregen we dan toch geruststellend nieuws over Jonas, die weliswaar zware kwetsuren in het aangezicht opliep maar verder geen levensgevaarlijke blessures. Langs deze weg wensen we Jonas dan ook een spoedig en volledig herstel toe. 

  Lees meer...

 • Dimitri overleefde helletocht door het Hageland !

  IMG_1501.JPGNa meer dan vier uur en half koers kwam Dimitri moegestreden maar heel tevreden over de streep, op de top van de Citadel te Diest. Onderweg beleefde hij een unieke ervaring op de vele kasseistroken en onverharde wegen doorheen het Hageland. Deze hertekende Dwars door het Hageland was een spectaculaire wedstrijd met een geweldige finale van vooral Jelle Wallays die pas in de laatste honderden meters werd voorbijgesneld door Niki Terpstra. Dimitri maakte deel uit van dit prachtig spektakel en kwam in een fel uitgedund peloton, moe maar heel blij, over de streep. Dit kostte heel veel krachten, de krampen gierden dan ook door de benen. Deze vermoeidheid zou zich één dag later nog laten voelen in de thuiswedstrijd te Overijse. 

 • Vrijdag Hageland & zaterdag Overijse !

  Dwars door het Hageland.gifDimi 2010 Overijse.pngVrijdag start Dimitri in Dwars door het Hageland, de mini versie van Strade Bianche tussen Aarschot en Diest, live op VTM

  Zaterdag start Dimitri in Overijse, 19de Memorial Stef Fluyt die hij ook al won in 2010 als eerstejaarsbelofte (zie foto)

   

   

   

 • Tombeek ziet Dimitri zegevieren !

  De aanvalslust die Dimitri in de voorbije Ronde van Wallonie toonde liet al vermoeden dat de conditie top was. Met deze zege in eigen streek liet hij ook zijn thuispubliek meegenieten van zijn goede vorm. Voor Dimitri is het zijn vierde zege van het seizoen, voor zijn team Veranclassic-Ago reeds de 19de. Het mag duidelijk zijn dat hij de voorbije winter de juiste keuze maakte door voor dit team te kiezen. Deze ploeg geeft veel vertrouwen aan hun renners, net dat wat ze nodig hebben, het resultaat mag dan ook gezien worden ! 

  Lees meer...

 • Zondag 31 juli Tombeek-Overijse - start 15h00 - 113km

  Zondag start Dimitri in eigen streek, met de wedstrijd van Tombeek beginnen we aan de driedaagse van de Druivenstreek. Op zaterdag 6/08 zitten de renners in Overijse Molenhoek en op zondag 14/08 is het de beurt aan Huldenberg. Dimitri zal zeker starten in Tombeek en Overijse maar op 14 augustus wordt het BK voor elite renners zonder contract gereden in Stabroek en dus zal Dimitri waarschijnlijk niet aan de start verschijnen in Huldenberg. 

  Zo was het vorig jaar in Tombeek, 1/ Kevin De Jonghe 2/ Dimitri Peyskens, 3/ Niels Vandyck

  IMG_0994.JPG

   

 • Dimitri fietst zich in de kijker in Ronde van Wallonië !

  Dries Devenyns (IAM Cycling) slaat dubbelslag in slotrit !

  Winst voor Devenyns in een spannende en bloedstollende finale. Als men spreekt van"sterven op de fiets" dan was dit er het mooiste voorbeeld van. Maar Dries hield vol en won alles, bravo !

  Het Ardennenoffensief van Dimitri, 2 dagen in de aanval !  

  Dimitri had zijn zinnen gezet op deze vijfdaagse rittenwedstrijd. De aanloop naar het zwaardere Ardennenwerk liep over drie vlakke ritten, enkel in de finale te Vielsalm moest er een eerste keer serieus worden geklommen. Dimitri spaarde al zijn krachten op voor de twee Ardennenritten en deed daar van zich spreken.  

   

  Lees meer...

 • Sterke Dimitri enkel af te stoppen in de spurt te Bassenge !

  Net geen vierde seizoenszege voor Dimitri in de IC GP ColorCode te Bassenge. In een spurt met drie, na een ware afvallingskoers, moest Dimitri (Veranclassic-Ago)het afleggen tegen de snelle benen van Lionel Taminiaux (ColorCode-Arden'Beef), Michaël Cools (EFX-Etixx) legde beslag op de derde plaats.

  Lees meer...

 • Zilveren medaille voor Dimitri en Veranclassic-Ago op BK TTT te Borlo !

  Jonathan Breyne, Matthias Legley, Yannick Mayer, Robin Mertens en Dimitri zijn de vice kampioenen van het Belgisch Kampioenschap ploegentijdrit te Borlo. De titel ging naar het team Wallonie Bruxelles, de derde plaats was voor Crelan-Vastgoedservice. Voor Dimitri was dit een heerlijke opsteker na zijn pech in de Omloop Het Nieuwsblad één dag eerder. Slechts vijf renners van Veranclassic-Ago reden het startpodium af en nadat Robin Mertens alles had gegeven in de eerste, van drie af te leggen ronden, moesten ze verder met z'n vieren. Dimitri vertelde ons dat het snoeihard ging maar dat het ook kantje boordje was met z'n vieren, de aflossingsbeurten kwamen wel heel snel. Dit knappe resultaat is nog maar eens een bevestiging dat het goed zit met de conditie maar ook met het team Veranclassic-Ago ! Want zo een ploegentijdrit van 45 km tegen een gemiddelde snelheid van bijna 49km/u rijden is geen lachertje en bovendien moet de onderlinge verstandhouding hiervoor heel goed zijn. Knap gedaan jongens !

 • Lekke band fnuikt kansen van Dimitri in Omloop Het Nieuwsblad !

  Geen geluk voor Dimitri in Omloop Het Nieuwsblad. Nog voor het allemaal moest beginnen sloeg het noodlot toe, een lekke band net voor het oprijden van de kasseien van de Kruisstraat in Ronse deden zijn wedstrijd helemaal kantelen. Een hopeloze achtervolging was begonnen want meteen volgden Taaienberg, Eikenberg en Stationsberg. Dimitri sukkelde van het ene oponthoud in het andere. Op de Taaienberg, waar hij net was aangesloten achteraan in het peloton, moest hij opnieuw voet aan de grond zetten door renners die niet meer vooruit kwamen. Op de Eikenberg scheurde het opnieuw en zat Dimitri plots in een tweede peloton. Op de Stationsberg leek de kloof overbrugbaar maar dat was maar schijn, 20" werden er 30" en 30" werden er 40", dit bleef zo nog een hele tijd doorgaan tot zelfs op de plaatselijke omloop in Zottegem. Maar dan brak de veer, plots werd het 1'30" en was de strijd gestreden, geen knalprestatie voor Dimitri door opnieuw een lekke band en dit terwijl de conditie zo goed was. Dimitri zou de teleurstelling één dag later doorspoelen met een 2de plaats in het BK ploegentijdrit te Borlo.    

 • Knalprestatie van Dimitri in IWT Oetingen !

  Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) wint 30ste editie van Internationale WielerTrofee !

  De jubileumeditie (30ste) van de IWT Oetingen werd een boeiend spektakel met van begin tot einde aanvallen en wisselende posities. Dimitri die deel uitmaakte van de kopgroep streed mee tot aan de finish voor de zege en werd knap 9de. Met 11 renners gingen ze de slotronde in, enkel zij maakten nog aanspraak op de overwinning. De rest van het deelnemersveld lag verspreid over het plaatselijk parcours van 15km en slechts 58 renners maakten de wedstrijd vol. Jérôme Baugnies toonde zich de sterkste in het slot en won met kleine voorsprong voor ploegmaat en winnaar van de vorige editie Dimitri Claeys, Gregory Habeaux (Wallonie Bruxelles) maakte het podium compleet.     

  Lees meer...

 • Woensdag 29 juni IWT Oetingen !