counter

Supportersvrienden Dimitri Peyskens - Page 3

 • Dimitri grijpt net naast 4de seizoenszege in Jeuk-Gingelom !

  IMG_2156.JPGEnkele centimeters kwam Dimitri tekort om voor de vierde maal dit seizoen te zegevieren. Het zou mooi geweest zijn na een wedstrijd waarin hij samen met vier metgezellen een hele rits Crelan-Vastgoedservice renners achter zich hield. Nick Van Hoof (Profel-United CT) spurtte net iets sneller dan Dimitri en boekte in Jeuk zijn derde zege van het seizoen. Brecht Ruyters (VL Technics) werd 3de, Dimitri's ploegmaat en zoon van, Massimo Vanderaerden werd 4de. De Crelan-Vastgoedservice trein, Dennis Coenen, David Boucher en Alexander Geuens moest zich tevreden stellen met plaats 6, 7 en 8. 

   

 • 8ste plaats voor Dimitri op BK TT te Mol-Postel

  image.jpegVorige week is Dimitri op een mooie 8ste plaats geëindigd in het Belgisch Kampioenschap tijdrijden voor elite renners zonder contract. De hindernissen op het parcours (volgwagens die niet tijdig weg waren in de aankomstzone) beletten hem om een tiental seconden sneller te finishen waardoor een 7de plaats zeker tot de mogelijkheden behoorden. Jammer dat dit telkens moet gebeuren op Nationale Kampioenschappen waar een toporganisatie zou moeten gelden. Er is dus blijkbaar nog een lange weg af te leggen.   

 • Zondag 19 juni, Circuit de Wallonie !

 • 3de seizoenszege voor Dimitri in Wanfercée-Baulet !

  Dimitri twijfelde niet in de Beker van België wedstrijd te Fleurus "Memorial Albert Fauville" en koos resoluut voor de aanval. Een aanvalsplan dat succesrijk werd afgerond na 172,5km. Ludovic Robeet was de enige renner die samen met Dimitri nog overbleef van een kopgroep van 7 renners. Zij waren op honderd kilometer van de finish in de aanval getrokken. Dimitri versloeg in de spurt de zoon van Tervurenaar en ex prof Patrick Robeet en boekte zo zijn derde zege van het seizoen.  

  Lees meer...

 • Willems Verandas domineert en wint Memorial Van Coningsloo !

  IMG_1548.jpgWat Dimitri en alle andere aanvallers ook probeerden, nooit sloegen de troepen van Timothy Dupont in paniek ! De vroege ontsnapping van 15 renners, die reeds in de Druivenstreek, tot stand kwam maakte van de wedstrijd een voorspelbaar koersverloop. De aanwezigheid van twee Willems Verandas renners in de kopgroep zorgde bij hen voor een luxe probleem. Jammer voor alle andere aanvallers die een massaspurt kostte wat het kost wilden vermijden. Maar zoals al zo vaak dit seizoen (3de wedstrijd van 4 lotto topcompetitie wedstrijden) eindigde de wedstrijd in Bonheiden opnieuw in een massaspurt. En dan komen steeds weer dezelfde namen naar voren maar de snelsten van allen is steeds weer de man uit Bredene, Timothy Dupont, die nu al drie van de vier Topcompetie-wedstrijden wist te winnen.

  Dimitri in het offensief !

  Dimitri die na een week van ziekte hervatte in Waver - Bonheiden voelde zich nog sterk genoeg om in de finale in het offensief te trekken. Bijna slaagde hij maar net zoals in Erpe Mere werd hij ook hier op minder dan acht km van de finish gegrepen door het peloton. Ook de vroege vluchters zagen al hun inspanningen niet beloond en werden weer ingelopen. Spurten dan maar, met het gekende resultaat ! Dimitri bekeek het vanop de achterste rij van het peloton, net zoals de vele andere vluchters.

  Lotto Topcompetitie !

  Met nog drie wedstrijden (+ één ploegentijdrit) te gaan in deze Lotto-Topcompetitie ziet het er niet goed uit voor de niet spurters. Want buiten, Omloop Het Nieuwsblad in Zottegem, is de kans groot dat er met de GP Stad Sint-Niklaas en de Antwerpse Havenpijl er nog twee massaspurten bijkomen. En dan kennen we de rest van het verhaal wel. Toch moet je het maar doen, telkens weer de boel samentrekken en het dan ook nog afmaken ! Bravo Timothy !   

 • Zondag 8 mei Flèche Ardennaise te Herve

 • Zondag 24 April Grote Prijs Affligem

 • Dimitri werkte hard dit weekend maar kreeg veel te weinig !

  Het zat niet mee voor Dimitri dit weekend. Zaterdag in de Drie Bergenprijs te Stasegem ging Dimitri aanvallen in de heuvelzone. Op de Hoogberg (Hotond) sprong Dimitri naar voren en even later op de Knokteberg (Cote de Trieu) sloot hij aan bij de eerste vroege vluchters. De voorsprong bedroeg op dat ogenblik 1'20" maar het grote probleem van deze wedstrijd is dat alle hellingen toen al voorbij waren er nog 60 km bleven te fietsen. Bovendien begon het even later ook nog pijpestelen te regenen zodat de snelheid er vooraan helemaal uit was. In het peloton gingen bovendien een aantal ploegen voluit rijden zodat een grote groep renners weer zou samenkomen. Dat gebeurde reeds in de eerste van vier plaatselijke ronden. Op anderhalve ronde van het einde ontsnapten drie renners, Matthias Legley (ploegmaat van Dimitri), Mathias Ballet en Aaron Verwilst, zij kregen nooit meer dan 25" voorsprong. Maar de drie bleven wel voorop, de spurters in het peloton waren er aan voor de moeite zij hadden net iets teveel gespeculeerd op een massaspurt. Mathias Ballet counterde de ontsnapte Matthias Legley en zegevierde in Stasegem. Het spurtende peloton kwam 3 seconden tekort, Dimitri nam geen risico's en spurtte niet meer mee, hij kwam als 77ste over de finish.

  Eén dag later stond Dimitri met iets minder dan 200 deelnemers aan de start in het Luxemburgse Bertix. Daar werd de laatste rit van de Arden Challenge verreden over 132 lastige kilometers. Het spel zat meteen op de wagen, op de eerste beklimming na amper 15 km koers laag het deelnemersveld helemaal open. Vooraan vormde zich een kopgroep van 35 renners en daarachter volgden tientallen verbrokkelde groepjes. In Herbeumont, op de lastige klim (20%) naar Le Terme reden de 35 koplopers al meer dan 2 minuten weg van de eerste achtervolgers. 

  Meer dan honderd renners waren toen al uit de wedstrijd gestapt. In de kopgroep werd er fel gekoerst, 9 renners ontsnapten op 50km van de aankomst. Dimitri schoof netjes mee maar moest even later voet aan de grond zetten toen zijn ketting opnieuw was afgelopen. Ditmaal zat de ketting helemaal geblokkeerd zodat hij niet meer verder kon. Na dit oponthoud werd Dimitri opnieuw ingerekend door de achtervolgers. De 7 overgebleven koplopers reden verder weg en werden niet meer gegrepen. In de slotronde (18 km) trok Dimitri opnieuw in het tegenoffensief, samen met Kevin De Jonghe en een aanklampende Nederlander schoten ze naar voren. 1'20" werd al snel 30" maar de aansluiting kwam er echter niet meer. Dimitri werd 10de, op 20" van winnaar Dries De Bondt die zijn 6 metgezellen versloeg in de spurt. Kevin De Jonghe werd de eindwinnaar van de Arden Challenge, die op vier dagen tijd om en bij de 800 deelnemers zag passeren aan de inschrijvingstafel.  

 • Wijziging programma Dimitri - zondag 17 april Bertrix, Den Braven-Arden Challenge

  Zondag 17 april zal Dimitri deelnemen aan de laatste wedstrijd meetellend voor Den Braven - Arden Challenge te Bertrix. De wedstrijd gaat van start om 14h00 en is 132km lang. De wedstrijd in Wieze  valt hierdoor weg.

  bertrix.gif

 • Zaterdag 16 april Stasegem Drie Bergenprijs

  Zaterdag start (13h00) Dimitri in de Drie Bergenprijs te Stasegem (voorheen 2-Daagse van de Gaverstreek)

  www.2dgaverstreek.be

   

   

   

 • Dimitri houdt niet van Bosberg !

  Provinciale titels voor Jordi Andries (U23) en Niels Tooth (elite z.c.)

  In de slotronde ontsnapten Jordi en Niels uit een kopgroep van 16 renners met daarbij ook Dimitri. De reactie kwam niet op gang en de twee koplopers begonnen met 15" boni aan de slotklim van de Bosberg. Het bleek voldoende want op de streep hielden de nieuwe Provinciale Kampioenen nog 7" seconden over op de eerste achtervolgers. Dimitri was niet meer bij machte om nog voorin mee te strijden voor de ereplaatsen en dat verraste ons toch wel wat. Aangezien hij tijdens de wedstrijd zelf een goede indruk maakte. Als 9de bolde hij over de finish en daarmee werd hij pas 6de bij de elite renners zonder contract.    

  Lees meer...

 • Gemengde gevoelens bij Dimitri na TMC.

  Twee massaspurten en één, bijna massaspurt in sterk bezette Triptyque des Monts et Chateaux.

  De aanvallers werden niet beloond in deze 21ste editie want telkens weer trokken de buitenlandse continentale teams alles terug samen om zo hun snelle jongens in stelling te brengen. Het was enkel op dag twee (Mont de l'Enclus) dat een groep van 17 renners met een kleine voorsprong, op een weliswaar uitgedund peloton, finishte. Bovendien konden de explosieve renners zich nog eens meten in een korte individuele tijdrit over 10 km. Kortom, dit alles was niet echt in het voordeel van Dimitri.      

  Lees meer...

 • België verliest twee beloftevolle wielrenners op enkele uren tijd, RIP Antoine & Daan

  Vaak zagen we Antoine & Daan samen koersen met Dimitri, de ene teerde op zijn snelle benen en de andere was een echte hardrijder, beiden goedlachs en graag gezien in het peloton, we zullen hen missen. 

 • Triptyque des Monts et Chateaux 2016 !

  Van vrijdag 1 april tot en met zondag 3 april zal Dimitri te bewonderen zijn in de 21ste Triptyque des Monts et Chateaux !

  http://www.petitereinefrasnoise.be/

 • 2de seizoenszege voor Dimitri te Florennes !

  Dimitri was de beste in Florennes één dag na zijn knappe wedstrijd in Erpe Mere waar hij 10de werd. Maar jammer genoeg vernamen meteen na de aankomst het slechte nieuws van de jonge collega wielrenner Antoine Demoitie. Amper één dag na het ook al dramatische verhaal van Daan Mijngheer alweer een jonge beloftevolle Belgische wielrenner die moet vechten voor zijn leven. Laat ons voor beiden hopen op een goede afloop, niet opgeven Antoine en Daan.

  Lees meer...

 • FLORENNES - GRAND PRIX SCIEUR-LAMBOT

  ELITES S/C
   
        Place de la Chapelle
  Départ : 15h00
  Parcours : 124.600 Km (14 tours)
  Vestiaires : Complexe Sportif, Parc des Ducs, Florennes

 • Zondag 20 maart : La Printanière Pollinoise - Polleur

  • Heure(s) de départ(s) :13h40
  • Heure(s) d'inscriptions :11h30 - 13h
  • Distance(s) ou durée(s) :111,4 km (95 km + 2t)
  • Adresse d'inscriptions :Salle La Hoegne,Place Ste-Sévère

 • Spurtersfestival in Handzame Classic !

  Slovaak Erik Baska wint Massaspurt in Handzame !

   Alweer een massaspurt in Handzame en daar wordt Dimitri niet vrolijk van. In de slotronde toen het tempo werd opgetrokken door de spurtersploegen hield Dimitri het voor bekeken en liet hij zich uitzakken tot in de staart van het peloton. Tot dan had hij zich vooraan kunnen handhaven. De massaspurt werd gewonnen door de jonge Slovaak Erik Baska van het team Tinkoff. Dylan Groenewegen werd tweede en de winnaar van vorig jaar Gianni Meersman derde. 

  Het mag nu wel stoppen met al die massaspurten en dat zal ook wel het geval zijn want zondag in Polleur verwachten we toch wat meer verbrokkeling. Dimitri kan en mag tevreden terugblikken op de afgelopen week. Met drie wedstrijden van om en bij de 200 km in de benen moet de conditie er een stuk beter op zijn geworden.

   
   
 • Dimitri start ook in Handzame Classic !

  Vrijdag trekken de renners richting Belgische Kust voor de Handzame Classic. Om 12h30 wordt in Bredene de start gegeven van de Handzame Classic. Deze UCI 1.1 wedstrijd over 199 km met aankomst in het centrum van Handzame is ook live te volgen vanaf 15H20 op VTM. Een nieuwe kans voor de jongens van Veranclassic-Ago om zich net zoals afgelopen woensdag in de kijker te rijden. 

  Opvolger zoeken voor Gianni Meersman !

  De mooie erelijst van deze wedstrijd maakt het aantrekkelijk om hier je naam te kunnen bijzetten. Vorig jaar ging de overwinning naar Gianni Meersman maar ook Robbie McEwen en Johan Museeuw prijken op de erelijst.

  http://www.handzameclassic.be/

 • Petje af voor Dimitri na Nokere Koerse !

  Nog 6,5 km moesten er worden afgelegd in Nokere Koerse en plots stond Dimitri aan de kant. Een nieuwe (zoveelste) valpartij in het peloton deed Dimitri in de graskant belanden. Zelf viel hij niet maar toen hij zich weer op gang wilde trekken bleek de ketting eraf te liggen en kon Dimitri opnieuw beginnen achtervolgen. Toen hij weer de aansluiting maakte, op 3 kilometer van de finish, scheurde het peloton en brak ook de veer bij Dimitri. Spurten voor een mooie ereplaats zat er jammer genoeg niet meer in. 

  Even voordien zat Dimitri nochtans volop mee de finale van deze razendsnelle wedstrijd te kleuren. Zijn reactie na 190 km koers op drie aanvallers was mooi om zien. Toen hij even later weer vooraan in het peloton postvatte was het duidelijk dat hij zich niet meer ging laten wegdrummen. Tot een nieuwe valpartij in het peloton hem in de graskant deed belanden. 

  Timothy Dupont rondt ploegwerk knap af.

  IMG_7687.JPGNadat de 7 vroege vluchters werden gegrepen op drie ronden van het einde ging de snelheid opnieuw de hoogte in. Een massaspurt zat er aan te komen.   

  Het was Timothy Dupont (Willems-Verandas)die met een banddikte verschil Nokere Koerse won, nadat zijn ploegmaats in de slotkilometers het tempo de hoogte hadden ingejaagd zodat van aanvallen geen sprake meer was. Voor ons zeker geen verrassende maar wel een knappe winnaar ! Dimitri bolde fel teleurgesteld, om de gemiste finale, een minuutje na de winnaar over de eindmeet. Maar wij zagen wel een hele goeie Dimitri die mits wat meer geluk en parcours kennis tot nog meer in staat zou zijn geweest, Bravo Dimitri ! 

   

 • Opdracht volbracht voor Dimitri in Omloop v/h Waasland !

  Amper zeven dagen na zijn zware val in het slot van de GP de Lillers hervatte Dimitri de competitie in de Omloop van het Waasland. 170 km vlammen over biljartvlakke wegen bleek de ideale wedstrijd om opnieuw te starten. De renners van Topsport Vlaanderen maakten de wedstrijd, met drie renners in de kopgroep van negen droegen zij het gewicht van de koers. Dimitri hield zich schuil in het peloton, dat kon ook omdat ploegmaat Sam Lennertz één van de negen vluchters was. Veel voorsprong kregen de negen echter niet. Rondenlang schommelde de voorsprong tussen de 20 en 30 seconden. Moreno Depauw lostte vooraan de rol maar vier andere renners maakten de sprong naar voren, het peloton bleef hangen op 20 seconden en zou de kloof niet meer dichten.

  Preben Van Hecke verschalkt spurters !

  IMG_7372.JPGIn de slotronde kregen we de ene aanval na de andere. Benjamin Verraes probeerde het solo, ook Michael Van Staeyen ging in de aanval maar geen van beiden slaagden in hun opzet. Belgisch Kampioen Preben Van Hecke lukte wel in zijn opzet en hield op de meet nog enkele meters voorsprong over op zijn ploegmaat Bert Van Lerberghe en Kevin Deltombe. Dimitri bolde (met GP de Lillers in zijn achterhoofd) in de buik van het peloton over de eindstreep. Het tellertje wees op een gemiddelde van 44km/h. Dit was wat hij nodig had en tevreden trok Dimitri met droge kleren aan weer de fiets op voor nog een extra tochtje huiswaarts toe !

   

   

 • Zondag 6 maart GP De Lillers (Fr) !