counter

Supportersvrienden Dimitri Peyskens - Page 4

 • Dimitri ging heel diep in onmenselijk zware GP Le Samyn !

  Het was geen pretje deze 48ste editie van Le Samyn. Slechts 28 van de 180 deelnemers bereikten de finish in Dour. Dimitri deed het meer dan voortreffelijk maar moest helemaal verstijfd van de kou op één ronde voor het einde de wedstrijd verlaten. Op dat ogenblik reed hij binnen de top 40.

  We zagen de koers helemaal ontploffen net voor het afsluiten van de grote omloop. De wind beukte in op de renners, het peloton werd op de kant getrokken en er vormden zich enkele waaiers. Dimitri hing met een vijftal renners tussen de eerste en tweede waaier. Maar vijf meter werden tien meter en tien meter werden 100 meter en weg waren ze. Tijdens de vier grote plaatselijke ronden werden de renners op nog meer winterse buien en hevige windstoten getrakteerd zodat de opgevers niet meer te tellen waren. De groep waarin Dimitri verzeild was geraakt werd flink uitgedund en op één ronde van het einde toen ook zij uit de wedstrijd werden genomen bleven er daar nog slechts 9 renners over. Helemaal verkleund van de kou en klappertandend kwam Dimitri stapvoets over de finish gereden. Niet alleen achteraan vielen slachtoffers door dit barre weer, ook in de kop van de koers zagen we renners plots uit de wedstrijd stappen. Niki Terpstra, nochtans ook niet geladen aan overtollige kilo's had blijkbaar geen last van de weersomstandigheden en zegevierde solo. Slechts 28 renners maakten de wedstrijd vol en de tijdsverschillen waren enorm.

  Onze conclusie, Dit weertje had deze wedstrijd nochtans niet nodig om er een boeiend spektakel van te maken, ook Strade Bianche en Parijs- Roubaix zijn mooiere wedstrijden als het parcours er droog bij ligt en dat zou voor deze wedstrijd ook het geval zijn geweest. Maar maart heeft nu eenmaal zijn buien en april zijn grillen, het kan dus nog een tijdje tegenvallen. 

 • Dimitri start woensdag in GP Le Samyn

 • Dimitri niet top in Brussel-Opwijk

  De openingskoers van het wielerseizoen verliep voor Dimitri niet zoals gepland. Al vrij vroeg in de koers ontsnapten 10 renners , Dimitri die net zijn wagonnetje aan het tweede groepje vluchters van 11 wou aanhaken voelde plots zijn achtertube leeglopen. De koers was toen amper 15km ver.

  Toen Dimitri weer kwam aansluiten in het peloton waren de vogels gaan vliegen. Een kopgroep van 21 renners had zich gevormd en reed al snel een voorsprong van 2’35” bij elkaar. Dimitri kon niet anders dan hopen dat de vluchters nog niet meer wegreden en dat gebeurde ook. Na 100 km koers begon de voorsprong plots fel te slinken. Toen de aansluiting leek tot stand te komen glipten er enkele renners vanonder. Evenwel geen Dimitri, die niet de kracht in de benen had die hij wenste. Achteraf zou blijken waarom, een geblokkeerde onderrug zorgde voor problemen.

  Een nieuwe kopgroep van 7 renners begon aan de plaatselijke ronden met een halve minuut voorsprong op een vijftiental achtervolgers. Het peloton gooide de handdoek en verloor steeds meer terrein. Dimitri reed de wedstrijd uit in het peloton zonder zich evenwel nog te forceren. Vooraan spurten de 7 voor de zege en daarin toonde de jonge Franklin Six zich de sterkste. Nathan Van Hooydonck werd tweede en Piet Allegaert derde.       

 • Zondag 28 februari Brussel Opwijk

  Zondag wordt in Wolvertem het startschot gegeven van de 66ste editie van Brussel - Opwijk. Een 1.12 interclub wedstrijd voor Elite renners zonder contract en beloften U23. De wedstrijd is 150 km lang, 130 km in lijn + 6 plaatselijke ronden van 6,8 km. Om 12h55 is er een geneutraliseerde start ter hoogte van de sportschuur, Populierenlaan te Wolvertem, om 13h00 volgt dan de officiële start. Alle koersinformatie kan je terugvinden op de website van Brussel-Opwijk, klik op onderstaande link

  http://www.brusselopwijk.be/

 • Dimitri test de benen en wint oefenkoers in Vollezele !

  Mooi meegenomen deze overwinning, dacht Dimitri bij het overschrijden van de finish in Vollezele. Na de ziekte van vorige week (koorts en infectie op de luchtwegen) is dit een opsteker. Op het menu stonden 85 trainingskilometers gevolgd door 65 natte en winderige koerskilometers. Dimitri bleek de sterkste van 66 Vlaams-Brabantse U23 en elite renners zonder contract. In de tweede van acht af te leggen ronden reed hij samen met elf renners weg uit het peloton. Op minder dan drie ronden van het einde werd de kopgroep herleid tot vier renners en aan de finish bleef Dimitri, die zich op de slotklim ontdaan had van zijn laatste metgezel, nog alleen over. Het vingertje wees naar de trui van Veranclassic-Ago, Dimitri's nieuwe team dat hem het vertrouwen schonk. Even genieten van deze zege en dan op naar het grote werk, dat begint op zondag 8 februari met Brussel-Opwijk ! 

 • Dimitri op Zuid-Franse bodem !

  Dimitri vertoeft nog steeds op Zuid-Franse bodem met zijn ploegmakkers van Veranclassic-Ago . Na de openingswedstrijd GP La Marseillaise en de Ster van Bessèges volgt nu ook nog La Méditerranéenne, van donderdag 11/02 tot zondag 14/02

  Deze vierdaagse rittenkoers start met een ploegenproloog in Banyoles - Catalonië (Spanje) van 5,5 km, Vrijdag is er de eerste rit in lijn op Franse bodem vlakbij de Spaanse grens van Banyuls-Sur-Mer naar Port Vendres over een afstand van 157 km.
  Zaterdag trekken de renners van Cadolive (Bouches-du-Rhône) naar het 185 km verder gelegen Pégomas (Alpes-Maritimes) in de buurt van Cannes. De slotrit op zondag wordt verreden op Italiaanse bodem, start en aankomst liggen dan in Bordighera aan de Italiaanse Riviera, niet ver van San-Remo !

  http://www.lamediterraneenne.eu/


  Na deze wedstrijd wordt het dan uitkijken naar de Belgische opener van het seizoen, voor Veranclassic-Ago zal dit Brussel-Opwijk worden op zondag 28 Februari. Dimitri die ondertussen al heelwat koerskilometers in de benen heeft zitten hoopt dan ook al in prima conditie te zitten.

   

 • 16 renners voorgesteld bij Veranclassic-Ago !

  Afgelopen woensdag werden in de gebouwen van Co-sponsor Ago Jobs & HR de 16 renners voorgesteld van het Continentale wielerteam Veranclassic-Ago. Ex-profrenner Willy Teirlinck blijft de sportieve baas en mocht al enkele interessante wedstrijden die op het programma staan bekend maken. Dimitri zal er vroeg aan beginnen dit seizoen, op zondag 31 januari rijdt hij de Franse openingskoers van het seizoen GP La Marseillaise. Enkele dagen later, op woensdag 3 februari verschijnt hij aan de start van de Ster van Bességes (3/02 tot 7/2). De Belgische openingskoers wordt Brussel-Opwijk op zondag 28 februari.   

 • Dimitri start wielerseizoen in GP La Marseillaise !

  Op zondag 31 januari start voor Dimitri het nieuwe wielerseizoen 2016 ! Dit zal gebeuren in de eerste wielerwedstrijd op Europese bodem. Met de Grand Prix La Marseillaise zal Dimitri ook zijn debuut maken voor Veranclassic-Ago. Enkele dagen later zullen de renners van Veranclassic-Ago ook aan de start verschijnen in de Ster van Bessèges, deze rittenkoers wordt verreden van 3 tot 7 februari. Mogelijk volgen er in de maand februari nog meer wedstrijden in Zuid Frankrijk. 

  GPLM 2016 APPEL LECTURE.jpg

   

 • Veranclassic - AGO, de trui voor 2016

  Veran AGO.gif

 • SVDP wenst iedereen een spetterend 2016 !

  De Supportersvrienden Dimitri Peyskens wensen jullie prettige eindejaarsfeesten en vele sportieve hoogtepunten in 2016 ! 

  vuurwerk-2016-nieuwjaarswens.jpg

 • Bedankt, vrienden, supporters, symphatisanten en medewerkers !

  Dimitri en de Supportersvrienden SVDP willen jullie, vrienden, symphatisanten en medewerkers bedanken voor het welslagen van ons 9de Steak-Eetfestijn. Met 639 eters waren jullie, Dimtri was dan ook trots om zoveel volk te mogen begroeten en weet nu ook dat heel veel mensen uit de Druivenstreek en ver daarbuiten achter hem staan. Het zal dan ook niet moeilijk zijn om zich nog meer te motiveren om er in 2016 een knalseizoen van te maken. Nogmaals bedankt iedereen, SVDP Team

 • Dimitri verlaat Team 3M en tekent bij Veranclassic-Ekoi !

  Het was een zichtbare tevreden Dimitri die aan de zijde van ploegleider Willy Teirlinck een overeenkomst tekende bij het team van manager Geoffrey Coupé. Nadat bekend was geraakt dat de wegen van Dimitri en Team 3M zouden scheiden ging het snel. Ploegleider Willy Teirlinck en het team Veranclassic-Ekoi wilden hem er heel graag bij en dat wou Dimitri ook. Het continentale team maakte eerder ook al de komst van Massimo Vanderaerden (zoon van Eric), Jonathan Breyne en de Duitser Yannick Meyer bekend. Ook Niels De Rooze tekende eerder al bij voor een nieuw seizoen. Het afgelopen jaar was Veranclassic-Ekoi heel succesvol en boekte het een pak overwinningen. Het leverde ook twee renners af in het profpeloton, de Fransman Thomas Vaubourzeix trok naar het Amerikaanse Lupus Racing Team en Robin Stenuit, winnaar in Maleizen voor Dimitri en winnaar van de Topcompetitie wedstrijd Memorial Ph Vanconingsloo (Dimitri 8de plaats), zal in 2016 uitkomen voor Wanty-Groupe Gobert.

  Dimitri zal met dit team ook weer heel wat wedstrijden van een hoog niveau in binnen en buitenland kunnen betwisten. Precies datgene wat hij zo graag wil en waarom hij niet lang aarzelde om zijn jawoord te geven. Dimitri wil ook Team 3M nog bedanken voor de geboden kans die hij het afgelopen seizoen bij hen heeft gekregen.

 • 9de Steak Eetfestijn op zat 24 & zon 25 oktober.

  Voor de 9de maal organiseren wij, Supportersvrienden Dimitri Peyskens, het Steak Eetfestijn. Ook dit jaar nodigen wij jullie allen daar op uit. Lekkere steaks met keuze uit zeven verschillende sauzen en balletjes in tomatensaus liggen er op jullie te wachten. Zaterdag openen we de deuren vanaf 17h30 en zondag doen we dat opnieuw vanaf 11h30 doorlopend tot 20h00.   

 • Overzicht van drukke koersweek !

  Dimitri heeft er een drukke wielerweek opzitten met alweer enkele knappe ereplaatsen maar helaas geen overwinning !

   

  Woensdag 7 oktober Zele - 31ste plaats

  Het begon vorige woensdag met de profkoers in Zele, de wedstrijd eindigde net niet op een massaspurt. Enkele vluchters bleven nog buitenschot en hielden een handvol seconden voorsprong over. Deze zege was voor Nicolas Vereecken, ploegmaat van Dimitri bij Team 3M. Dimitri zelf zat in het peloton en spurtte niet mee op de natte en smalle aankomststrook en werd 31ste. Maar de benen waren wel ok, dat zou hij enkele dagen later in Zwevezele ook laten zien. 

  Vrijdag 9 oktober Zwevezele Koers - 14de plaats

  De sluitingsprijs in Zwevezele mocht 100 renners verwelkomen met daarbij heel wat elite renners. Het werd een hele snelle wedstrijd daar in West-Vlaanderen. Met een koersgemiddelde van net geen 46 km/h. Dimitri zat in een groep van 20 renners die jacht maakten op zeven koplopers. Deze behielden echter hun kleine voorsprong en spurten voor de zege. De Nederlander Wouter Mol bleek net iets sneller dan Tosh Van Der Zande en Dennis Coenen. Kenny Dehaes won de spurt van het achtervolgende groepje met daarbij ook Dimitri die 14de werd. Achter hen lag het peloton helemaal verbrokkeld over het parcours, de wind en de vooral hoge snelheid hadden hun tol geëist.

  Zondag 12 oktober Boom - 9de plaats 

  IMG_5596.JPGIn Boom verschenen er zondag nog 79 renners aan de start voor de Jaarmarkprijs. 17 rondjes moesten er worden afgelegd. Ook daar meteen de vlam in de pan en een supersnel eerste koersuur. Iets over halfweg was alles echter te herdoen nadat een grote groep weer was samengekomen. Een twintigtal renners die de rol eerder al hadden moeten lossen waren er aan voor de moeite. Dimitri die telkens mee in de aanval was getrokken hield de benen dan even stil. Niet voor lang echter want toen een nieuwe reeks aanvalsgolven op gang kwamen was hij er weer bij. Met nog vier ronden te gaan kregen we een nieuwe kopgroep vooraan. 14 renners hadden meteen een kloof van 30" op een berustend peloton. Vooraan zaten bijna alle grote namen, op uitzondering van Belgisch Kampioen bij de elite renners zonder contract, Joeri Stallaert. Hij legde zich neer bij de situatie en zou niet winnen in Boom. Dimitri zag rond zich alweer enkele snelle mannen zitten en wist hoe laat het was. Wegrijden op dit parcours zou niet simpel worden en in de spurt maakte hij niet veel kans. Maar het werd een spurt met 13. Lawrence Naesen leek het te gaan halen tot hij plots, in volle spurt, uit zijn pedaal schoot. Met vier op een lijn stoven ze over hem richting aankomst, De finishfoto maakte duidelijk dat Michiel Broes het haalde voor Dries De Bondt en Gerry Druyts. Dimitri werd 9de na alweer een puike koers die voor hem best wat zwaarder mocht zijn.

  Dinsdag 13 oktober Sluitingsprijs Putte-Kapellen UCI 1.1 men elite.

  Dinsdag doet Dimitri er nog ééntje bij, jammer genoeg de laatste van dit seizoen. In Putte-Kapellen mag hij nog eens starten tussen de elite renners. Ook daar is het meestal een spurtersfestival maar dit neemt niet weg dat Dimitri er nog zeer veel goesting in heeft. De Sluitingsprijs start al om 12h15 en is 195 km lang. Vorig jaar won toenmalig Belgisch Kampioen Jens Debusschere de millimeterspurt voor Tom Van Asbroeck en Jonas Van Genechten. U leest het goed, een spurtersfestival !    

 • Ook in Hooglede weer hoofdrol voor Dimitri, maar opnieuw geen zege !

  Nog vier kansen blijven er over voor Dimitri om die zo fel begeerde tweede overwinning te pakken. Ook in Hooglede deed Dimitri weer een gooi naar de zege maar hij liep in de laatste kilometer op een counter en zag de zege naar Cedric Defreyne gaan. Ook de dichtste ereplaatsen gingen nog verloren waardoor Dimitri pas laatste (13de plaats) van de kopgroep werd. 

  Lees meer...

 • Dimitri ook in Berlare op de afspraak !

  Oliver Naesen(Topsport Vlaanderen-Baloise) volgt zichzelf op in Berlare.

  IMG_4819.JPG

  Deze 7de Memorial Fred De Bruyne kreeg 117 renners aan de start die er ook hier een snelle wedstrijd van maakten. De eerste twee uren van de koers moest Dimitri de benen nog wat los krijgen en liep het niet zo vlot, de inspanningen van daags tevoren in Sint-Lievens-Houtem lieten zich nog voelen. Maar toen een dertigtal renners in de tegenaanval gingen op de koplopers was Dimitri wel bij de zaak. Er kwam even later een samensmelting en alles was te herdoen. Oliver Naesen, man van de streek en winnaar van deze wedstrijd in 2014 was de topfavoriet, maar ook Jasper Stuyven was heel bedrijvig.

  Slechts 57 renners zouden de finish halen, waarvan er 25 in de finale meestreden voor de overwinning. Op één ronde van het einde reden zes renners met een kleine voorsprong op een groep achtervolgers van 19 renners. Oliver Naesen was weer sterk en joeg vooraan de snelheid nog wat omhoog. Dimitri zat bij de 19 achtervolgers en gokte wat op een samensmelting vooraan. Maar die kwam er niet meer, de zes bleven voorop en spurten voor de zege.

  Oliver Naesen deed waarom hij was gekomen en boekte zo zijn tweede zege in enkele dagen tijd (Gooikse Pijl & Berlare). Dimitri kwam 15" na de winnaar in de spurt van het achtervolgend groepje als 18de door de finish. De 162, weliswaar vlakke kilometers werden in Berlare op 3h31 afgehaspeld, ofwel aan een gemiddelde snelheid van 45,8 km/h, snel dus !

  uitslag : bron wbv

 • Turbo van Dimitri sloeg meteen aan !

  Dimitri opnieuw geklopt in spurt met drie voor de zege !

  Het was meteen koekenbak, amper waren de 98 renners vertrokken in het zonnige maar winderige Sint-Lievens-Houtem toen het peloton scheurde langs alle kanten. Het zou dit jaar zeker geen pelotonspurt worden op het marktplein. Dimitri zijn turbo sloeg meteen aan en hij legde er stevig de pees op. Resultaat, peloton van 50 renners volgde na één ronde (8,7 km) al op ruime afstand. Vooraan reden 30 renners, met daarbij niet alle toppers, zij moesten ronden lang achtervolgen om toch nog aan te sluiten, dat gebeurde ook iets over halfkoers. Het peloton verdween toen al uit de wedstrijd.

  Dimitri zag dat de groep te groot werd en gooide nog maar eens een bommetje en weer scheurde de kopgroep in stukken. Nog meer renners moesten vooraan de rol lossen. Op anderhalve ronde van de finish trok Dimitri met twee kompanen ten aanval. De snelle mannen, met voorop Belgisch Kampioen Joeri Stallaert wou Dimitri absoluut kwijt. De slotronde ging in en de voorsprong van de drie leiders bedroeg slechts een handvol seconden. Volle gas open en niet meer omkijken, dacht Dimitri. Maar toen de finish dichterbij kwam begonnen zijn medevluchters te aarzelen. Er werd ook gesproken, maar Dimitri wou er vol voor gaan. Veel tijd om te aarzelen hadden de drie echter niet want de voorsprong bleef miniem. Dimitri die niet meer werd afgelost in de laatste drie kilometers trok door tot in de rechte lijn en zag daar Kevin Neirynck winnen voor Gianni Marchand. Joeri Stallaert werd enkele seconden later vierde.

  IMG_5043.JPGEven was er teleurstelling bij Dimitri maar meteen richtte hij de focus op Berlare (woe 30/09). De benen zijn goed en de goesting is er nog altijd. Dus koersen maar. Ongelooflijk eigenlijk, wetende dat Dimitri er al bij was in Kuurne-Brussel-Kuurne(maart) en tussenin geen enkele rustpauze nam in het seizoen.

  Wij hebben ons in ieder geval enorm geamuseerd bij het zien van zoveel aanvalslust. De waardering na de koers kwam dan ook uit alle richtingen, zowel toeschouwers als renners kwamen Dimitri feliciteren met zijn wedstrijd en dat deed meer dan deugd.  

  Uitslag : bron wbv  

 • Dinsdag 29 september Sint-Lievens-Houtem, woensdag 30 september Berlare !

  Het zijn drukke dagen voor Dimitri dinsdag koerst hij te Sint-Lievens-Houten en woensdag start Dimitri in Berlare.

  29/09/15  Sint-Lievens-Houtem

  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23 - Open omloop

  113 km - 690 EUR. - I: Café De Gouden Leeuw, Marktplein 56, 9520 Sint-Lievens-Houtem - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sportcentrum De Fabriek, Fabrieksstraat 19, 9520 Sint-Lievens-Houtem - Contact: Luc Matthys, Hoge Hellesemweg 18, 9520 Bavegem (Tel.: 0496522064) (info@wscbavegem.be) - Med. Controle:: Sportcentrum De Fabriek, Fabrieksstraat 19, 9520 Sint-Lievens-Houtem - Website: www.wscbavegem.be

  30/09/2015
  MEMORIAL FRED DE BRUYNE BERLARE (O)

   Elites m.c./z.c./U23

  162,4 km - 5020 EUR. - I: Kasteel Berlare, Dorp, 9290 Berlare - U: 12:00/13:45/14:00 - K: Sporthal Berlare, Dorp 37 D, 9290 Berlare - Contact: Alain Cannuyer, Schuitje 11, Berlare (Tel.: 0475336874) (info@berlaresportief.be) - Extra info: 14 x 11,6 km / Aanvragen wildcards: info@berlaresportief.be - Website: www.berlaresportief.be - Med.Contr.: Gemeentehuis Berlare, Dorp 20, 9290 Berlare

   

 • Aanvallers werden beloond in Gooikse Pijl !

  Dimitri (6de plaats) was in Gooik enkel in de spurt te kloppen ! 

  IMG_4757.JPGNa een monsterontsnapping van 170 km trok Dimitri de spurt op gang van de kopgroep van 7 renners. Tot op honderd meter van de finish was hij in winnende positie maar dan kwamen Oliver Naesen & co opzetten en viel hij terug naar de 6de plaats "Ik wou zo de snelle mannen in de kopgroep proberen te verrassen" zei hij na de aankomst, gegokt en verloren of toch niet helemaal want ook die 6de plaats mocht er best wel wezen.     

  Lees meer...

 • Dimitri toont nogmaals prima najaarsvorm in Lichtervelde.

  Jens Debusschere (Lotto-Soudal) opnieuw aan het feest in 71ste Omloop van het Houtland.

  PHOTONEWS_10548197-007.jpgNa 199 winderige kilometers bleek Jens Debusschere opnieuw de snelste van het hele pak. Amper enkele dagen na zijn diskwalificatie in Koolskamp en winst in Namen (GP de Wallonie), trok de Westvlaming opnieuw aan het langste eind. Dimitri liet in Lichtervelde nogmaals zijn goede vormpeil zien en kwam met het fel uitgedund peloton van nog slechts 70 renners (150 deelnemers) als 32ste over de eindstreep. Alleen jammer dat Dimitri die snelle eindjump niet in de benen heeft want veel te vaak eindigen dit soort wedstrijden in een massaspurt. zijn palmares zou er met een stevige eindjump alvast helemaal anders hebben uitgezien. De 198 km in Lichtervelde werden in 4h22 afgehaspeld, het ging daar dus heel hard ! 

  Uitslag : procyclingstats

 • Dimitri op een zucht van de zege in Londerzeel !

  Met een vierde plaats en net geen podium kreeg Dimitri iets te weinig voor zijn prima wedstrijd in Londerzeel. Thuisrijder Dries De Bondt (Willems Verandas) was dan weer duidelijk de sterkste in de spurt en hield makkelijk zijn vier medevluchters achter zich. De vijf koplopers reden op minder dan 2 ronden van de finish weg uit een kopgroep van 21 renners. Dimitri die bij iedere aanval betrokken was werd nipt geklopt door Tom Bosmans (VL Technics-Experza Abutriek) voor het podium. Dit gebeurde pas na het bekijken van de finishbeelden, die Dimitri ook mocht zien. Het verschil was klein maar wel duidelijk in het voordeel van Tom Bosmans.  

  Lees meer...

 • Dimitri valt maar geeft niet op in kletsnatte GP van Wallonië !

  Jens Debusschere (Lotto-Soudal) wacht spurt niet af en wint solo op Citadel Namen !

  Wallonie.jpgVanaf kilometer nul stonden de hemelsluizen helemaal open in Wallonië en dat zorgde voor hectische toestanden onderweg met heel veel valpartijen. Ook Dimitri ontsnapte er niet aan en ging in het tweede wedstrijduur tegen de grond. De eerste pijn kwam van de pols maar toen de wedstrijd vorderde speelde ook de rug op. In Lustin, op 35km van de aankomst toen de koers helemaal openbrak moest Dimitri de kopgroep laten rijden. Met een tiental renners bereikte hij de finish in Namen op de 45ste plaats. Het eerste deel van het peloton volgde nog eens drie minuten Later. Dimitri maakte zich achteraf toch wat zorgen om de pols die begon op te zwellen.  

  Ondertussen heeft hij ook al laten weten dat hij niet zal deelnemen aan de wedstrijd in Koolskamp op vrijdag 18 september. Zelfs met een ingetapte pols kan hij niet voldoende sturen. Ook de geblokkeerde rug moet onder handen worden genomen alvorens er weer sprake is van koersen.

  De Grand Prix de Wallonie werd gewonnen door de beresterke, ex Belgisch Kampioen (2014) Jens Debusschere, op één kilometer van de finish liet hij zijn medevluchters achter. De snelle West Vlaming wachtte dus de spurt niet af een zegevierde solo voor die andere favoriet en ex winnaar Jan Bakelants. 

  Uitslag : procyclingstats

    

 • 4de plaats voor Dimitri in Eizer-Overijse !

  IMG_3806.JPGMinder dan 24 uren na de Kustpijl in Knokke-Heist gaf Dimitri alweer het volle pond in eigen streek. Met een mooie 4de plaats mag hij best tevreden zijn want Dimitri bleef onophoudelijk aanvallen tot hij weg geraakte uit het peloton. De tegenaanval met drie renners kwam echter net te laat. Dimitri zag zijn ploegmaat Jimmy Janssens nog zegevieren in de laatste rechte lijn. Jimmy Janssens was al vroeg in de wedstrijd weggereden, eerst met Quinten Hermans en even later met Serge Dewortelaer. De voorsprong van het kopduo werd nooit meer dan 30" en leek steeds overbrugbaar maar de tegenaanval van Dimitri, Axel De Corte en Boris Van Renterghem kwam net te laat. Na drie 2de plaatsen in eigen gouw werd het in Eizer een vierde plaats. Maar alweer zagen we Dimitri koersen met het mes tussen de tanden, nooit opgeven en blijven knokken tot op het einde. Toch willen we ook nog even aanstippen dat Dimitri één dag eerder in Knokke-Heist de volle 198 km volmaakte in de Kustpijl (20ste plaats) en dit aan een wedstrijdgemiddelde van 46,6 Km/h. Dat de benen niet honderd procent gerecupereerd waren lijkt ons dan niet meer dan normaal.

  IMG_4016.JPGOok een dikke proficiat aan de organisatoren van deze 73ste Grote Prijs van Eizer met hun mooie en vernieuwde omloop. Een massaspurt zal het hier in de toekomst nooit meer worden en zo hoort het ook in de Druivenstreek.

  Uitslag; bron wbv        

 • Dimitri finisht op 20ste plaats in Kustpijl te Knokke -Heist !

  De Italiaan Marco Zanotti heeft de 46ste Kustpijl te Knokke-Heist gewonnen. Dimitri werd mooi 20ste in een koers waar het wedstrijdgemiddelde na 198 km op 46,7 km/h uitkwam. In de slotronde noteerden we nog een valpartij op enkele kilometers voor de finish. Dimitri hield zich staande en loodste zijn ploegmaats, Vereecken en Vermeulen naar voren. Slechts 80 van de 140 gestartte renners haalden de finish.

  Uitslag :  http://www.procyclingstats.com/race/De_Kustpijl_2015

 • Dimitri is 7de geworden in Erpe !

  Belgisch Kampioen bij de elite renners zonder contract Joeri Stallaert heeft de wedstrijd in Erpe solo gewonnen. Ex- prof en gewezen winnaar van Dwars door Vlaanderen, Kevin van Impe werd op ruime achterstand tweede. Dimitri eindigde op de 7de plaats. Er kwamen in Erpe slechts 33 renners aan de start waarvan er een 12 de wedstrijd helemaal afmaakten.

  uitslag : bron wbv   

 • Massaspurt met valpartij in Kernen Omloop !

  IMG_6375bw-002-e1429352901205-728x350.jpgDimitri trok zijn (snelle)ploegmaats op sleeptouw tot op 1km van de finish en liet zich dan afzakken. Achteraf bekeken een goede beslissing want de bochtige laatste kilometer werd weer ontsierd door een valpartij. Drie haakse bochten op 500 meter van de aankomst is vragen om problemen. In de laatste bocht op 150 meter ! van de finish was het weer raak. Enkele renners gingen tegen de vlakte en zij die voor de valpartij reden streden voor de zege de anderen waren hopeloos verloren. Ook vorig jaar gingen de renners tegen de vlakte terwijl het wegdek er telkens droog bijlag, misschien toch even bezinnen over die aankomstzone in Echt ! De zege was voor de 22 jarige Duitser Max Walscheid (Kuota - Lotto).

  Lees meer...

 • Beuken, knokken en afzien maar het resultaat mocht er zijn !

  In Geraardsbergen lukte Dimitri wel wat in Overijse net niet kon.

  Met een pijnlijke gimas op het gelaat trok Dimitri zich nog een laatste keer over de steile helling van de Grote Markt richting aankomst. Slechts 36" na winnaar Bjorn Leukemans die in de voorlaatste ronde, samen met ploegmaats, Frederik Veuchelen en Jérôme Baugnies en de Nederlander Coen Vermeltfoort was weggereden uit een kopgroep van 25 renners. Ook Dimitri zat in die kopgroep en kwam een half minuutje na de winnaar als 15de over de finish. 

  Lees meer...