counter

Supportersvrienden Dimitri Peyskens - Page 5

 • Dimitri heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Ronde van Midden Nederland (UCI 2.2).

  IMG_9379.JPGZaterdag werd hij met zijn Team 3M 12de (25 ploegen) in de ploegentijdrit. Op zondag reed Dimitri, na een wedstrijd van 200km met het peloton over de finish. De massaspurt werd gewonnen door de Italiaan Alberto Cecchin (Roth Skoda) De eindzege van deze tweedaagse was voor Olivier Pardini, hij won op zaterdag met zijn team Willems Verandas de ploegentijdrit, zondag werd hij 10de in de rit in lijn. Dimitri werd in de eindstand 55ste, op 34" van de winnaar.

 • Dimitri was op de afspraak in de Druivenkoers !

  De 55ste Druivenkoers - de eerste van Dimitri - kende een spannende en mooie finale met alweer een winnaar van Team Wanty-Gobert. Geen vijfde maal Bjorn Leukemans op het hoogste schavotje in Overijse maar wel de eerste voor Jérôme Baugnies. hij haalde het voor teamgenoot Marco Marcato en Sean De Bie. Dimitri die op een zucht na de goede vlucht miste, en dat kwam niet alleen door de vermoeide benen, eindigde in de achtervolgende groep van 12 renners op de 26ste plaats.   

  Lees meer...

 • Dimitri start in 55ste Druivenkoers !

 • Dimitri maakt goede beurt in Zottegem.

  Kenny Dehaes heeft de GP Stad Zottegem gewonnen, hij was de beste na 190 snelle kilometers in en rond Zottegem.

  Lees meer...

 • Drieluik, GP Stad Zottegem, GP Jef Scherens en Druivenkoers op programma !

  De komende 2 weken zal Dimitri deelnemen aan de volgende drie koersen. Eerst en vooral is er de GP Stad Zottegem op dinsdag 18 augustus op zondag 23 augustus volgt dan de GP Jef Scherens in Leuven en op woensdag 26 augustus koerst Dimitri voor het eerst mee in de Druivenkoers te Overijse. Mooi programma voor de komende weken.  

   Affiche_2015_small Zottegem.jpg  Affiche_GP_Scherens_def_CMYK_definitief-kopie.jpg  Druivenkoers.gif

   

   

 • Ook Huldenberg bezorgt Dimitri geen tweede zege.

  Wederom een tweede plaats in eigen streek voor Dimitri. Het was nipt maar Niels Vandyck hield nog net genoeg over voor de overwinning. Sieben De Valckeneer werd net als vorig jaar derde, de eindwinnaar van de Driedaagse van de Druivenstreek, Kevin De Jonghe, werd in Huldenberg vierde.   

  Lees meer...

 • Dimitri in Halfoogst Kermis te Huldenberg !

  Dimitri start op vrijdag 14/08 te Huldenberg. Deze wedstrijd is de derde en laatste van de Driedaagse van de Druivenstreek, de vorige twee wedstrijden - Tombeek 1/08 en Overijse 8/08 - werden gewonnen door Kevin De Jonghe. In Huldenberg starten de renners om 18h00 voor 104 km verdeeld over 12 ronden met daarin telkens de beklimmingen van Koxberg en Keyhof.  

 • Geweldige slotrit van Dimitri !

  Jens Adams is de verdiende winnaar van de Ronde van Namen ! 

  IMG_1823.JPGDimitri ging aanvallen in de slotrit, dat stond als een paal boven water. Met nog 80 km te gaan en na twee eerder mislukte pogingen was hij vertrokken. Eerst met vier, later met zes renners, probeerde Dimitri zoveel mogelijk voorsprong bij elkaar te fietsen. Op een gegeven ogenblik zagen we dan het volgende verschijnen, virtuele leider, Dimitri Peyskens, die op dat moment 1'30" voorsprong had. Maar de reactie bleef niet uit en die kwam verrassend genoeg niet enkel van Vastgoedservice-Golden Palace, het team van leider Jens Adams. Toch bleef Dimitri doorgaan samen met 4 andere kompanen. De voorsprong bleef schommelen maar bedroeg nooit meer dan 1', alles onder controle dus voor de leider. Op de top van de voorlaatste beklimming was het over voor de koplopers. Met nog 10km te gaan probeerde Dimitri te herstellen van zijn inspanningen om toch nog met de eersten op de Citadel te geraken. Zijn 9de plaats in de algemene rangschikking wou hij zomaar niet prijsgeven. En inderdaad, Dimitri bleef aanklampen tot op de Esplanade waar Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) de overwinning pakte voor Jens Adams en Niels Vandyck. 

  Met een 9de plaats in de eindstand, de 4de plaats in de bergstand en de eerste plaats in de ploegenrangschikking was Dimitri al bij al nog tevreden. Bovendien kwam er ook nog goed nieuws vanuit Antwerpen, waar de laatste manche van de topcompetitie (Antwerpse Havenpijl) werd verreden. Dimitri heeft er zonder te hebben meegereden zijn 4de plaats in de eindstand van de Lotto-Topcompetitie behouden.

 • Geen toptijd voor Dimitri in Tijdrit te Gesves.

  Jammer, jammer, jammer, Dimitri heeft alles gegeven maar moest vaststellen dat dit niet voldoende was. De kaarten werden in de individuele tijdrit herschud maar niet in het voordeel van Dimitri. Het was opnieuw Jens Adams die het snelst reed op de hellende wegen rond Gesves. Hij verstevigt daarmee ook zijn leidersplaats en neemt een serieuze optie op de eindzege. Voor Dimitri blijft nog de laatste rit naar de Citadel in Namen over. Hij beloofde om zich nog zwaar te verzetten tegen zijn mindere chrono.   

 • Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace) grijpt de macht in Walcourt.

  Dimitri werd 13de in chaotische aankomst te Walcourt.

  Het feit van de dag was de massale valpartij na 24km koers met een neutralisatie van bijna één uur. De renners zaten pas een halfuurtje op de fiets toen de hel losbrak. Plots gingen midden in het peloton enkele renners tegen de grond met een massale valpartij als gevolg. Ambulances en zelfs brandweerwagens kwamen ter plaatse om de slachtoffers te verzorgen. Bijna één uur na de neutralisatie kwam de koers weer op gang, er moesten dan nog 120 km worden afgelegd.

  Met nog minder dan 30 km te gaan werden de laatste twee vluchters van een lange ontsnapping weer ingerekend. Het slotoffensief kwam van Jens Adams en twee medevluchters, Jimmy Janssens en Niels Tooth. Maar de voorsprong was miniem. Dimitri vond de aanloop naar de finish maar niets en vreesde voor nieuwe valpartijen. Niels Tooth miste vooraan zijn laatste bocht en zag het peloton naderen ook Janssens kon het peloton niet meer afhouden. Enkel Jens Adams bleef overeind en won met één seconde voorsprong. Dimitri kon in de steil oplopende strook naar de finish nog heelwat renners remonteren en werd 13de. Jens Adams, die op gelijke hoogte was gekomen van Declercq, Janssens en Bosmans werd op basis van betere rituitslagen de nieuwe leider. Dimitri bleef op de 5de plaats staan op één seconde van de gele truidrager. De individuele tijdrit op zaterdag zou beslissend worden.

     

 • Dimitri deed opnieuw mee voor winst in Bièvre.

  Remy Mertz (Color Code-Aquality Protect) heeft de 2de rit met aankomst in Bièvre gewonnen. Dimitri die deel uitmaakte van de kopgroep van 14 renners werd 11de. Geletruidrager, Stephen Bassett zat niet mee in de kopgroep en daardoor wordt Benjamin Declercq de nieuwe leider. Dimitri stijgt in de algemene rangschikking van de 7de naar 5de plaats. Het verschil tussen de top-vijf bedraagt slechts 1". De 3de rit gaat van Florennes naar Walcourt over 157 km.

  uitslag: bron alarrivee   

  IMG_1397.JPG

 • Dimitri (7de pl) meteen in de spits !

  Stephen Bassett (USA) is de eerste leider van de Ronde van Namen na winst in de openingsrit. De Amerikaan bleef in de straten van Philippeville net Tom Bosmans (VL Technics-Experza Abutriek) en Jimmy Janssens (Team 3M) voor. Dimitri die ook deel uitmaakte van de kopgroep van tien renners werd 7de. Het peloton kwam een half minuutje na de koplopers over de finish.  

  Lees meer...

 • Ronde van Namen één jaar geleden, toen begon het zo !

  Dimitri zal er ook dit jaar weer bij zijn in de Ronde van Namen. Hopelijk kan hij zijn schitterende week van vorig jaar nog eens herhalen. Toen behaalde Dimitri de overwinning in de openingsrit te Doische, één dag gele leiderstrui, één dag groene puntentrui en werd hij 3de in het eindklassement. De eindzege was voor Sander Cordeel !

   

 • Dimitri opnieuw tweede in eigen streek !

  Kevin De Jonghe (Cibel CT) wint in ware tijdritstijl in Tombeek.

  IMG_0963.JPGNa een aanval van honderd kilometer kwam Kevin De Jonghe solo en met meer dan één minuut voorsprong op Dimitri over de eindstreep. Nogmaals een tweede plaats voor Dimitri in Tombeek, net zoals twee jaar geleden. Vorig jaar in Huldenberg werd Dimitri eveneens tweede en ook in Maleizen, eerder dit seizoen werd Dimitri tweede na de Waal Robin Stenuit.  

  Lees meer...

 • Dimitri is 11de geworden op het BK voor Elite renners zonder contract.

  Joeri Stallaert (Cibel CT) spurt het snelst op Plate Taille !

  De snelle jongens trokken het laken naar zich toe aan het slot van het Belgisch Kampioenschap. Dimitri deed ook mee maar tegen dit spurtersgeweld kon hij zeker niet op. Toch werd hij knap 11de in een wedstrijd die eigenlijk 30km te kort was. Over de moeilijkheidsgraad van dit parcours waren de meningen trouwens ook verdeeld.

  Lees meer...

 • Dimitri pakt handvol premies maar grijpt naast de zege !

  Gerry Druyts verslaat 3M duo Jimmy Janssens - Dimitri Peyskens in Sint-Ulriks-Kapelle !

  IMG_0403.JPGGerry Druyts is helemaal terug, bij een val in de GP Criquielion brak hij zijn sleutelbeen en liep hij ook een barst in pols en elleboog op, met een operatie en een inactiviteit van enkele weken als gevolg. Gerry was vandaag de snelste van een kopgroep van vier renners. Jimmy Janssens en Dimitri, beiden Team 3M en Kevin De Jonghe moesten hun meerdere erkennen in de Antwerpenaar. Zij waren de vier overgebleven vluchters van een kopgroep van zes, die nog voor halfweg koers wegreden uit het peloton. 

  Lees meer...

 • Dimitri klimt na Erpe-Mere naar 4de plaats in Lotto-Topcompetitie !

  Stijn Steels klopt Dimitri Claeys in millimeterspurt !

  Het werd net geen twee op twee voor Dimitri Claeys in Dwars door de Vlaamse Ardennen. De eerste editie in 2014 werd gewonnen door de Oostvlaming maar Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise) bleek aan het slot van deze 2de editie net iets sneller dan de topfavoriet.

  Dimitri sloot in Erpe-Mere een zeer succesvolle week af, want amper twee dagen na het einde van de Ronde van Luik (3de plaats in alg rangschikking) ging hij ook van start in deze Topcompetitie wedstrijd. Die vijfde plaats in de tussenstand van dit regelmatigheidsklassement wou hij zomaar niet te grabbel gooien. En Dimitri deed weer mee voor de dichte ereplaatsen. Niet voor de zege, want de tien vroege vluchters kregen iets teveel voorsprong (meer dan vier minuten) en werden nooit meer bijgehaald. Enkel Belgisch Kampioen Preben Van Hecke, Dimitri Claeys en Floris De Tier konden de kloof nog overbruggen. Daarachter kwam er een natuurlijke schifting in de heuvelzone waardoor het peloton herleid werd tot een zestigtal renners. Dimitri overleefde maar net, machanische problemen brachten hem op de Paterberg en na elke bocht in de problemen. Maar met het mes tussen de tanden knokte Dimitri terug en net voor de Taaienberg kon hij weer aansluiten. Na de heuvelzone bleek de achterstand op de vluchters nog steeds meer dan 2', terugkeren zou dus heel moeilijk worden. Toch kon er in de finale, op de plaatselijke ronden nog een pak van de achterstand worden weggewerkt maar voor de zege kwamen ze te laat.

  IMG_0107.JPGMet vijf renners werd er gespurt voor de zege, Steels en Claeys streden tot op de meet terwijl Preben Van Hecke als derde over de finish kwam. Dimitri die met een twintigtal renners naar de finish reed mocht spurten voor een 10de plaats, hij werd als 23ste afgevlagd. Een resultaat dat er best mocht wezen. mede door dit resultaat klimt Dimitri één plaatsje in de tussenstand van de Lotto-Topcompetitie en gaat hij van vijf naar vier. 

  Uitslag : bron kbwb

 • Dimitri haalt podium in Ronde van Luik, Kenneth Van Rooy eindwinnaar !

  Tweede ritzege voor Gianni Vermeersch(Sunweb-Napoleon Games) in Seraing.

  Dimitri was blij aan het slot van deze 5de en laatste rit met het behaalde resultaat. Het was zwoegen onderweg want het liep wat minder vandaag. De maag pruttelde wat tegen en ook het warme weer eiste zijn tol. Toch bleef Dimitri tot in de laatste kilometer uitzicht behouden op de eindzege. Maar de ultieme jump zat er niet meer in. Het werd een 14de plaats op 26" van winnaar Vermeersch, leider Kenneth Van Rooy werd 9de en Rob Ruijgh 12de. Enkel Kai Reus (4de in de stand) verloor wat tijd waardoor Dimitri zeker was van zijn podiumplaats. Dimitri mag best tevreden zijn met deze geweldige week waarin hij steeds attent voorin reed en vanaf dag één meedeed voor de overwinning.

  Eindstand ; bron directvelo

   

       

 • Dimitri wordt 16de in Stoumont, zege voor Mathieu Van Der Poel !

  Top vier van algemene rangschikking wijzigt niet.

  Dimitri blijft ook na de vierde etappe in de Ronde van Luik uitzicht houden op een mooi resultaat. Mathieu Van Der Poel heeft zijn zege beet, hij was op de slotklim naar de aankomst in Stoumont net iets sneller dan Kevin Pauwels. Jimmy Janssens werd knap 3de. Dimitri kwam 4" later in het zog van de leider (Kenneth Van Rooy) als 16de over de eindmeet.   

  Lees meer...

 • Feest bij Team 3M, Janssens wint, Dimitri klimt naar 3de plaats in alg. rangschikking !

  Dimitri is 10de geworden in de verraderlijke 3de etappe te Marchin.

  Drie seconden hield Dimitri's ploegmaat, Jimmy Janssens, nog over aan het slot van een rit die op papier als de gemakkelijkste werd omschreven. Kenneth Van Rooy die de spurt won van de kopgroep wordt, mede door de 6" bonificaties, de nieuwe leider. Dimitri die ook in de kopgroep zat eindigde knap op de 10de plaats. Deze regelmaat brengt hem nu op de 3de plaats in de algemene rangschikking. Topfavorieten voor de eindzege, Mathieu Van Der Poel en Wout Van Aert verloren heel wat tijd.

  Lees meer...

 • Dimitri blijft op koers na 2de etappe in Ronde van Luik !

  Zege voor Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games) in Plombières.

  Gianni.JPGDe tweede etappe van de Ronde van Luik is net niet geëindigd op een massaspurt. Twaalf renners bleven nog uit de greep van het peloton en hielden 8" boni over. Mathieu van Der Poel die op de derde plaats eindigde en daardoor 4 extra seconden bonificaties kreeg is de nieuwe leider. Lawrence Naesen zakt één plaatsje en staat nu met slechts 2" achterstand op de tweede plek. Dimitri die niet mee in de kopgroep zat moest een miniem tijdsverschil van 8" toestaan. In de algemene rangschikking stijgt hij één plaatsje en staat hij nu op de 8ste plaats op 12" van de nieuwe leider.

   

   

  Het werd een natte druilige rit door de Hoge Venen gekenmerkt door één grote ontsnapping van 11 renners. Deze niet ongevaarlijke kopgroep reed 1'50" voor op het peloton op 60 km van de aankomst. Dimitri die twee ploegmaats in de kopgroep had zat een beetje in de tang. Want ook enkele goed geplaatste renners maakten deel uit van deze vluchters. Toch werd de kloof al snel teruggebracht tot onder de minuut en hoe dichter de renners het lokale circuit van Plombières naderden, hoe kleiner de voorsprong werd. De samenstelling van de kopgroep wijzigde in de finale nog want enkele renners vielen vooraan weg en een paar andere sloten aan. Toen iedereen zich opmaakte voor een massaspurt gebeurde net het omgekeerde. De twaalf vluchters bleven voorop en hielden nog 8" seconden over aan de finish. De snelste was Gianni Vermeersch, die het haalde voor Corne Van Kessel en Mathieu Van Der Poel. Dimitri die in het peloton als 41ste over de finish kwam zag dat de schade beperkt bleef tot die 8 luttele seconden. Opdracht volbracht en op naar rit 3 !     

 • 9de plaats voor Dimitri in openingsrit Ronde van Luik !

  Lawrence Naesen (Team Cibel) wint in Blegny de 1ste rit van de 54ste Ronde van Luik.

  Met 13 renners bleven ze over in de kopgroep waaruit Lotto-Soudal renner Kenneth Van Rooy in de slotkilometer was weggesprongen. Dmitri voelde zich sterk en reed naar zijn ex ploegmaat maar zag dan in de spurt nog enkele renners over zich komen. Lawrence Naesen bleek tot zijn eigen verbazing de snelste en was dolgelukkig met de zege, hij is meteen ook de eerste leider. De grote tijdsverschillen aan de aankomst nam Dimitri er graag bij want hij wil hier in Luik graag een mooi eindresultaat neerzetten.

  Uitslag : bron alarrivee   

   

 • Dimitri en Team 3M worden 4de in TTT te Borlo, overwinning voor Verandas Willems !

  Regen grote spelbreker in ploegentijdrit te Borlo !

  De ploegentijdrit van de Lotto-Topcompetitie kende een matig succes in Borlo. De ongelukkige datum, één dag voor aanvang van de Ronde van Luik zal hiermee wel veel te maken hebben. Bovendien werd de wedstrijd ook nog geteisterd door het slechte weer. Net voor de start van de laatste tien ploegen begon het te regenen, de renners van Vastgoedservice-Golden Palace (3de plaats) en de winnaars Verandas Willems kwamen dan net over de eindmeet. Voor de starters werd het andere koek, een nat wegdek zorgde ervoor dat de renners behoedzaam te werk moesten gaan. Vooral in het bochtenwerk gingen heel wat seconden verloren. In de laatste ronde van 18,8 km begon het wegdek dan weer op te drogen en meteen gingen ook de rondetijden naar beneden. Toch reden de jongens van Verandas Willems een geweldige tijdrit, want het team van Wout Van Aert, (Vastgoedservice-Golden Palace) 2de plaats, moest 41" toegeven op de latere winnaars en dit onder dezelfde weersomstandigheden. Dit gold echter niet voor de Lotto-Soudal trein, zij kwamen slechts 10" te kort na een halve race in de regen. Team 3M volgde op de vierde plaats en dat was een heel mooi resultaat voor Dimitri en zijn ploegmaats. Die allen vanaf morgen zullen te zien zijn van de Ronde van Luik.  IMG_9253-002.JPG

   

      

   

   

 • Floris Gerts (BMC Development Team) oppermachtig in tropische Omloop Het Nieuwsblad !

  Dimitri wordt na een lange achtervolging nog knap 13de en stijgt naar de 5de plaats in de Lotto-Topcompetitie !

  De 23 jarige Nederlander Floris Gerts won afgescheiden de Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften in Zottegem. Dimitri Claeys werd, 50" na de winnaar, tweede voor Gianni Vermeersch en Wout Van Aert. Dimitri die na een lange achtervolging met ploegmaat Jimmy Janssens, Tom Bosmans en Dries Van Gestel pas aansloot bij de kopgroep in het zicht van de finish werd 13de. De hertekende finale van deze Omloop, met de kasseistroken van de Paddestraat en Lippenhovestraat, was niet in het voordeel van Dimitri bovendien kwam de kopgroep tot stand na een valpartij op de Paddestraat. 

  Lees meer...

 • Dimitri meteen uitgeschakeld (lekke band na 500m) in BK Tijdrijden !

  Amper 500m kon Dimitri zich meten met zijn tegenstanders in Postel (Mol) ! Dan was het avontuur voorbij na alweer een lekke band. Bovendien waren er geen reservewielen in de volgwagen zodat er een oponthoud van bijna 3 minuten ontstond. Tot de volgwagen van het team Mecano Dimitri een reservewiel toereikte (waarvoor dank). De drie minuten na hem gestarte Dries De Bondt reed Dimitri voorbij toen hij net terug op de fiets was geklommen. Toch zette Dimitri terug aan, wetende dat een mooi resultaat weg was. Het gevoel op de fiets vond hij belangrijk en daarom maalde hij de resterende 24 kilometer netjes af.  

 • Sterke koers en 11de plaats voor Dimitri in IWT Oetingen !

  Dimitri Claeys (Verandas Willems) solo naar de zege in Oetingen !

  Dimitri nestelde zich mooi op de 11de plaats tussen de profs in Oetingen. Het was meteen werkendag na het startschot in Oetingen. Dimitri die aanvankelijk de eerste vlucht had gemist mocht dadelijk gaan achtervolgen maar kon toch ook nog zijn wagonnetje aanpikken. Maar goed ook, want heelwat renners mochten meteen inpakken. Nadat de renners het plaatselijke parcours in Oetingen waren opgereden ontplofte de boel opnieuw. In de slotronde reden een achttal renners met een kleine voorsprong op de eerste achtervolgers. Dimitri die sukkelde met een wegzakkend zadel (vele kasseistroken) volgde in een eerste groepje op enkele seconden van de acht koplopers. Dimitri Claeys ging er in de laatste kilometer vandoor en won met kleine voorsprong. Floris Gerts (BMC) werd tweede,Tim De Troyer (Wanty-Groupe Gobert) legde beslag op de derde plaats.

  Dimtri kon zich in de slotkilometer ook nog ontdoen van zijn metgezellen een werd knap 11de, Toch sakkerde hij opnieuw op zijn materiaal omdat het zadel, diep in de finale, steeds verder begon weg te zakken in het kader. 

  Vrijdag start Dimitri in het BK Tijdrijden te Mol-Postel. Zijn race tegen de klok, van 24,4km,  begint om 12h21 !